r
Nosalty Logó

Főzelék sütőben

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Főzelék sütőben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 499 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3007 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 159 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2237.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    1480 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    429 micro
  • β-karotin
    1704 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    17855 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 499 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13426.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    992 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    886 mg
  • Foszfor
    2479 mg
  • Nátrium
    8883 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.6 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    149 mg

VÍZ

  • Összesen
    1016.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    956 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    982 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2574 micro
  • β-karotin
    10223 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    107131 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 3007 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    708.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    540 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5656 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot és borsót előző éjszaka beáztatjuk, és felhasználás előtt megfőzzük. (Minden esetben a babot és borsót felforraljuk, és 10 percig forraljuk, majd alacsony lángon puhára főzzük. A különböző fajtájú hüvelyeseket külön lábosban főzzük. Fekete szemű babot 10 perc forralás után még 60 percig, sárga felesborsót 10 perc forralás után még 40 percig, zöld felesborsót 10 perc forralás után még 30 percig.)
  2. A hagymákat 2 evőkanál olajban megpirítjuk. Közben a burgonyákat meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, és a hagymával összekeverjük. A sárgarépát is meghámozzuk, apróra daraboljuk, és belekeverjük a zöldségekhez.
  3. A megfőtt, leszűrt babot és borsót belekeverjük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és paradicsom konzervet. Hagyjuk felmelegedni, és belekeverjük a lestyánt és a bazsalikomot.
  4. Tűzálló tálba öntjük a keveréket. Két burgonyát meghámozunk, és vékony szeletekre vágunk, amit elrendezünk a zöldségek tetején. 2 evőkanál olajjal meglocsoljuk. Sót is szórhatunk rá.
  5. Fedővel sütjük 200 Celsius fokon fél órán át, majd fedő nélkül még 45 percig, míg a burgonya megpirul. A burgonyát grill alatt is meg lehet pirítani.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 19357
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 04.

Ajánló

Kiadós és egészséges. Ha szereted a csípős ízeket, Erős Pistát vagy Tabasco szószt is adhatsz hozzá.

Receptkategóriák

Bármilyen babot és borsót választhatunk, csak arra vigyázzunk, hogy ne vigyük túlzásba a szélkeltést... Pasztinákot és tarlórépát semmiképp nem ajánlok bele! Csak egyféle hüvelyest is használhatunk a recepthez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.