Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklafőzelék babáknak

Céklafőzelék babáknak
Céklafőzelék babáknak
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kevés egészségesebb zöldséget lehet elképzelni gyermekünk tányérján a céklánál, valódi vitaminözön.
Érdemes héjastul, alufóliába bugyolálva sütni, és csak aztán pucolni, felhasználni, mert így sokkal több vitamin marad benne, nem mellesleg pedig összehasonlíthatatlanul finomabb a sült cékla íze, mint a párolt/ főtt társáé...

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Feltétként főtt húst, tojássárgát kínáljunk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket alaposan megmossuk, konyhai törlővel leszárogatjuk és alufóliába csomagoljuk.
  2. 200 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. (A sárgarépa és a krumpli hamarabb elkészülnek a céklánál, ezeket előbb ki kell venni- egy villa beleszúrásával érezni lehet, hogy jók-e már.)
  3. A zöldségek héját lehúzzuk.
  4. Pürésítjük/ villával összetörjük, elkeverjük.
  5. Forralt-, vagy babavízzel hígíthatjuk kicsit.
  6. A végén olajjal gazdagítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 66 415
elküldve: 8
receptkönyvben: 419
elkészítve: 8/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
babakonyha: baba 6-7 hónap
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Herczegnő
Herczegnő Wed, 2012-05-02 18:12

Kedves Petra!

Nagyon szeretem a receptjeidet. Különösen örülök ennek, mivel imádjuk a céklát, hátmég ha babának is adható. Ha nem gond, esetleg megemlítem az alábbi babás oldalon, hogy látogassanak el ide és probálják ki a receptedet, www.savariababa.hu

petra
Petra / petra Wed, 2012-05-02 20:07

Szia,
Köszönöm, és persze, ajánljad csak nyugodtan a kismamáknak a NoSalty recepteket:-).
Üdv
Petra

kisRitus
kisRitus Thu, 2012-02-16 10:56

Kedves Petra!
azt szeretném megkérdezni, hogy ha nem fogy el egyszerre, akkor meddig lehet hűtőben tárolni?
köszönöm előre: )

cafika
Cafika / cafika Mon, 2011-03-14 23:37

szia Petra,
èn eddig a cèklàt csak fòzni szoktam, de kipròbàlom majd sùtve is. mi is nagyon szeretjùk, ès a picimnek màr kevertem tòkkel is, nagyon finom. a te receptedet is kipròbàlom, remèlem majd izleni fog neki
ùdv. Cafika

petra
Petra / petra Wed, 2011-03-02 10:09

Petot,
a sütési idő a céklagumók nagyságának függvényében természetesen eltérhet:-)

petot
petot Wed, 2011-03-02 06:29

Nagyon finom, viszont nekem nem sült meg 30 perc alatt.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-08-30 11:50

Èn is kipróbálom már holnap ebédre.A fiam nekem ma répát borsóval,krumplival és csirkemellel evett.

Bia
Bogi :o) / Bia Thu, 2010-03-25 23:27

Kedves Petra! Ha tudnád mennyit szenvedtem évekkel ezelőtt hogy finomat főzzek az apróságaimnak.Soha nem tudtam eltalálni azt az ízt ami a babának a legjobb és legegészségesebb,hamar hozzászoktak a felnőttes ízekhez.Most már nincs pici a családba csak kicsi de a babás receptjeidet elnézve jó lett volna egy pár évvel ezelőtt ilyet találni.Kedves Kismamák főzzetek Petrával!Üdv:Bogi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-03-25 23:04

Az én kisfiamnak is nagyon ízlett!Mivel lehet még a céklát keverni?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-01-28 14:41

Isteni finom! Nagyon ízlett a kisfiamnak, és nagyon viccesen nézett ki miután megette.

134
cékla 30 dkg
sárgarépa 3 közepes db
burgonya 1 közepes db
napraforgó olaj 1 teáskanál