r
Nosalty Logó

Sajtos kenyérvirág

Fahéj
Sajtos kenyérvirág
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

776
Kalória
21.7g
Fehérje
120.4g
Szénhidrát
21g
Zsír
29.9g
Víz
42.3g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
5.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 776 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3101 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1719.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 776 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6877.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    833 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    4730 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    481.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    119.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 3101 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 280 kcal

Elkészítés

  1. 1 dl langyos tejbe keverjük a cukrot és az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. A lisztbe keverjük a sót, majd hozzáönjük az élesztőt, kis adagokban a többi langyos tejet, a reszelt sajtot, végül az olvasztott vajat, és közepesen lágy tésztát dagasztunk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lazán hengerré gömbölygetjük, majd 7 egyenlő részre vágjuk.
  4. A darabokat gömb alakúra formázzuk, és olajjal kikent nagy tortaformába helyezzük virág alakban. A gombócok oldalát olajjal kenjük meg, hogy ne ragadjanak össze süléskor. Letakarva pihentetjük 20 percet. Közben bemelegítjük a sütőt.
  5. Szép pirosra sütjük, majd a formából kiszedve rácson vagy deszkán hűtjük ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Közel három hét nyaralás után fájdalmas visszaszokni a hétköznapokba. Hogy megkönnyítsem a helyzetet, hazaérkezésünk harmadnapján olyan kenyeret sütöttem, amit többször is vettünk reggelire a vakációnk alatt. (Ott kenyeret ugyan nem sütöttem, viszont többféle kelt tésztát igen, és kézzel!! dagasztottam, amire nagyon büszke vagyok...) Ez a virág alakú kenyér kedves emlékeket ébreszt, látványától kicsit még most is ott érezzük magunkat azon a szép helyen, ahol nyaraltunk. No meg augusztus huszadika is van. Ma mindenképp kenyeret akartam sütni. Így ezzel leptem meg a családot reggelire.

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek