r
Nosalty Logó

Svéd sáfrányos kalács

NS
Svéd sáfrányos kalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

679
Kalória
18.3g
Fehérje
105.3g
Szénhidrát
19g
Zsír
29.5g
Víz
195g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 679 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2716 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 679 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1982.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    421.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    118.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 2716 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt szokás szerint langyos tejben, kockacukorral és kevés liszttel elkeverjük, amíg galuska sűrűségű nem lesz, és 15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A maradék langyos tejben elkeverünk 2 tojássárgát, az olvasztott és kihűtött zsiradékot és a feloldott édesítőt.
  3. A liszthez adjuk a sót, fűszereket, a tejes kutyulékot és a felfutott élesztőt, majd alaposan, kb. 10 percig dagasztjuk, amíg a tészta elválik az edény falától. A mazsolát az utolsó néhány percben keverjük hozzá.
  4. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  5. Négyes vagy hármas fonással egy kerekebb kalácsot fonunk, és még 30 percig 30 fokos sütőben újra kelesztjük.
  6. Kiemeljük, a sütőt 200 fokra melegítjük, és 35 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Svéd péksüti, Luca napra. Egy jó ötlet arra, hogy lehet a szokásos mazsolás vagy kakaós kalács helyett egy kis változatosságot vinni a kelt tészták világába. A kardamomtól és a sáfránytól nem csak a színe lesz különlegesen aranyló, de az íze is egészen aromássá válik.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...