Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos kalácskoszorú

Mákos kalácskoszorú
Mákos kalácskoszorú
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Adventi süti a kollégáknak. Elfogyott hamar! :-)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tölteléket: a mákot, a kekszmorzsát összekeverjük. A tejet a cukorral felforraljuk, és leforrázzuk vele a mákot. Annyi tejet öntsünk hozzá, hogy kenhető, de ne folyós tölteléket kapjunk. Belekeverjük a narancs és citomhéjat. Hagyjuk kihűlni.
  2. Az élesztőt 1,5 dl langyos, cukros tejben felfuttajuk. A lisztet tálba tesszük, a porcukorral, vaníliás cukorral, sóval elkeverjük. A margarint megolvasztjuk. A liszt közpébe mélyedést készítünk: idejön a tojássárgája, a felfutott élesztő. Elkezdjük a kezünkkel összekeverni, majd hozzáöntjük a margarint, és a maradék tejjel egynemű tésztává gyúrjuk.
  3. Duplájára kelesztjük, meleg helyen ruhával letakarva.
  4. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, és ismét kelni hagyjuk kb. fél órát.
  5. Kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és elkenjük rajta a tölteléket. Feltekerjük, és a koszorúformába tesszük, amit előzőleg kikenünk olvasztott margarinnal. Lekenjük tojásfehérjével. Kelni hagyjuk kb. fél órát. Ismét lekenjük tojásfehérjével.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük.
  7. Ha megsült, akkor hagyjuk kihűlni a formában, majd óvatosan kiszedjük belőle. Porcukrozhatjuk, vagy a második tojásfehérjés kenésnél megszórhatjuk cukrozott gyümölccsel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 806
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vadszilva
vadszilva Thu, 2014-08-28 14:09

Okés, akkor megsütöm 5 dkg cukorral :) a kutya üzeni, hogy köszöni a szerkesztőnek a hibát ;) :D

vadszilva
vadszilva Thu, 2014-08-28 13:28

Szia. Én megsütöttem (volna) ezt a szép kalácsot, de a tészta ragacsos és nyúlós lett, és nem is sült meg :( biztos hogy 55 dkg cukor kell bele?

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Thu, 2014-08-28 14:03

Kedves vadszilva!
Nagyon sajnáljuk, egy szerkesztési hiba miatt szerepelt 55 dkg cukor a receptben, az eredeti mennyiség csupán 5 dkg volt. Elnézésedet kérjük a dolog miatt és nagyon reméljük, hogy ez nem veszi el a kedvedet a további sütögetéstől!
Üdvözlettel:
Kata
NoSalty.hu

634
finomliszt 50 dkg
margarin 5 dkg
porcukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 2 db
friss élesztő 2.5 dkg
1 csipet
tej 2.5 dl
tojásfehérje 1 db
margarin 1 ek
mák 25 dkg
kekszmorzsa 10 dkg
cukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
kandírozott narancshéj 1 ek
tej 2 dl