Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Forró túrós rétes vaníliafagyival, tökmagolajjal és pirított tökmaggal

Forró túrós rétes vaníliafagyival, tökmagolajjal és pirított tökmaggal
Forró túrós rétes vaníliafagyival, tökmagolajjal és pirított tökmaggal
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén nyáron egy étteremben desszertként tökmagolajjal leöntött és pirított tökmaggal megszórt vaníliafagylaltot ettünk. Zseniális volt az ízhatás! Ezt továbbgondolva született ez a fantasztikus desszert. Nagyon gyorsan elő- és elkészíthető, javasolt a vasárnapi ebéd megkezdésekor betenni a sütőbe, és amire végzünk a második fogással, megsül a süti. A forró rétesen a hideg vaníliafagyi isteni! Tökmagolajjal és pirított tökmaggal pedig mennyei! Érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 4 adag

Túrós töltelék

Tészta

Tálalás

ajánlat

Laktató desszert, főfogás után, de akár vendégváróként önmagában is megállja a helyét. Érdemes kipróbálni!

Szólj hozzá!

elkészítés

Túrós töltelék

  1. A túrót kissé áttörjük, de nem baj, ha maradnak benne nagyobb csomócskák. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, kristálycukrot, tejfölt, sót, citromhéjat, mazsolát, és jól elkeverjük.
  2. Csipetnyi sóval felverjük a tojások fehérjét, és óvatosan a túrós töltelékhez keverjük.

Tészta

  1. A rétestésztát széthajtogatjuk, és a fölső lapot levesszük. Vékonyan megkenjük tökmagolajba mártott ecsettel, és egy másik lapot ráhelyezünk.
  2. A közepére halmozzuk a túrótöltelék egynegyedét, és becsomagoljuk: föntről egyharmad tészta, és alulról a harmadik harmad tészta, végül a két szélét fölülre egymásra hajtjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük úgy, hogy a hajtott végei legyenek alul.
  3. A maradék hozzávalókkal is így teszünk, így négy kis párnánk lesz a tepsin. 185 fokon, légkeveréssel kb. 20 perc alatt megsütjük. Akkor lesz jó, ha a teteje már kezd pirulni.

Tálalás

  1. A forró rétespárnácskákat tányérokra tesszük, és mindegyik tetejére egy-egy gombóc vanília fagyit nyomunk. Megöntözzük őket egy-egy teáskanál tökmagolajjal, és megszórjuk pirított tökmaggal. Ajánlatos késsel-villával fogyasztani.
  • sütési hőfok: 185°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 559
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ribizli&ReBarbara

Mióta szakács: 2013.05.06.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: rétes
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Tökmagolajos és -magos túrós rétes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

632
tehéntúró 40 dkg
tojás 3 db
vaníliás cukor 3 csomag
cukor 3 ek
mazsola 10 dkg
1 csipet
citromhéj 1 kk
tejföl 2 ek
réteslap 1 db
tökmagolaj 4 ek
vanília fagylalt 20 dkg
tökmagolaj 4 teáskanál
tökmag 4 dkg