r
Nosalty Logó

Forró túrós rétes vaníliafagyival, tökmagolajjal és pirított tökmaggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ribizli&ReBarbara
Forró túrós rétes vaníliafagyival, tökmagolajjal és pirított tökmaggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Túrós töltelék

Tészta

Tálalás

Összesen 633 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Túrós töltelék

Tészta

Tálalás

Összesen 2533 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Túrós töltelék

Tészta

Tálalás

Összesen 234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087.9 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 633 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    127.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4351.7 g
  • Cink
    1046 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    806 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1221 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.6 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    100 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 2533 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.3 g
  • Cink
    96 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    44 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Túrós töltelék

Tészta

Tálalás

Elkészítés

Túrós töltelék

  1. A túrót kissé áttörjük, de nem baj, ha maradnak benne nagyobb csomócskák. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, kristálycukrot, tejfölt, sót, citromhéjat, mazsolát, és jól elkeverjük.
  2. Csipetnyi sóval felverjük a tojások fehérjét, és óvatosan a túrós töltelékhez keverjük.

Tészta

  1. A rétestésztát széthajtogatjuk, és a fölső lapot levesszük. Vékonyan megkenjük tökmagolajba mártott ecsettel, és egy másik lapot ráhelyezünk.
  2. A közepére halmozzuk a túrótöltelék egynegyedét, és becsomagoljuk: föntről egyharmad tészta, és alulról a harmadik harmad tészta, végül a két szélét fölülre egymásra hajtjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük úgy, hogy a hajtott végei legyenek alul.
  3. A maradék hozzávalókkal is így teszünk, így négy kis párnánk lesz a tepsin. 185 fokon, légkeveréssel kb. 20 perc alatt megsütjük. Akkor lesz jó, ha a teteje már kezd pirulni.

Tálalás

  1. A forró rétespárnácskákat tányérokra tesszük, és mindegyik tetejére egy-egy gombóc vanília fagyit nyomunk. Megöntözzük őket egy-egy teáskanál tökmagolajjal, és megszórjuk pirított tökmaggal. Ajánlatos késsel-villával fogyasztani.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 795
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 15.

Ajánló

Laktató desszert, főfogás után, de akár vendégváróként önmagában is megállja a helyét. Érdemes kipróbálni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ribizli&ReBarbara 9 recept

Idén nyáron egy étteremben desszertként tökmagolajjal leöntött és pirított tökmaggal megszórt vaníliafagylaltot ettünk. Zseniális volt az ízhatás! Ezt továbbgondolva született ez a fantasztikus desszert. Nagyon gyorsan elő- és elkészíthető, javasolt a vasárnapi ebéd megkezdésekor betenni a sütőbe, és amire végzünk a második fogással, megsül a süti. A forró rétesen a hideg vaníliafagyi isteni! Tökmagolajjal és pirított tökmaggal pedig mennyei! Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

Túrós töltelék

Tészta

Tálalás

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...