r
Nosalty Logó

Túrós-mazsolás rétes Hobbycheftől

Hobbychef
Túrós-mazsolás rétes Hobbycheftől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

215
Kalória
13.9g
Fehérje
17.8g
Szénhidrát
7.5g
Zsír
60.8g
Víz
50.2g
Koleszterin
197.6mg
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1726 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 215 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.1 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4505 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    142 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    486.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 1726 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.6 g
  • Cink
    146 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    113 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    67 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

  1. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
  2. A töltelékhez a túrót, a tejfölt, a tojást, a cukrot, a reszelt citromhéjat, mazsolát összekeverjük.
  3. Az első tésztalapot ráfektetjük a sütőpapírral kibélelt tepsire, bekenjük olvasztott vajjal, majd rátesszük a következő három réteget. Mindegyiket megkenjük. Az utolsóra szórunk kevés zsemlemorzsát, majd rásimítjuk a tölteléket, ismét szórunk rá zsemlemorzsát, majd jönnek az újabb rétegek.
  4. Végül megkenjük a tetejét és az oldalát olvasztott vajjal, s betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverésen kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Felszeleteljük, s megszórjuk vaníliás cukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Gyerekkoromban gyakran segédkeztem nagyanyámnak rétes készítésnél. Egy nagyméretű asztalra terített egy abroszt, s azon húzogattuk, az asztalt számtalanszor körbetáncolva, a tésztát lehelet vékonyra, ügyelve arra, hogy lehetőség szerint sehol se szakadjon meg. No de, hol van ma ekkora asztal, s hol van erre idő. Ó nem vajjal, hanem olvasztott disznózsírral kenegette a tésztát. Töltés után pedig egy konyharuhával feltekertük. Az eredmény isteni volt, a tészta papirusz vékonyságú volt, az íze pedig csodálatos. Szerintem ma már csak faluhelyen készül ehhez hasonló, néhány idős mamóka konyhájában.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...