r
Nosalty Logó

Kapros-túrós leveles rétes cukkinivel

Marti48
Kapros-túrós leveles rétes cukkinivel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

439
Kalória
12.5g
Fehérje
27.4g
Szénhidrát
31.1g
Zsír
78.3g
Víz
101.6g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1755 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1334 micro
Összesen 439 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    124.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2187.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    313.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5336 micro
Összesen 1755 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    689 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

  1. A cukkinit alaposan megmossuk, nem hámozzuk meg. Keresztben kettévágjuk, majd a 2 db-ot felállítjuk, és 3 hasábra felvágjuk. Ezeket hosszában-keresztben pici kockákra vágjuk (ca. 0.5x0.5 cm).
  2. Kockázzuk fel a fokhagymát is, a kaprot aprítsuk fel.
  3. 2 ek olívaolajon rázogatva magas hőfokon pároljuk meg a cukkinit roppanósra. Legvégén adjuk csak hozzá a fokhagymát. Sózzuk-borsozzuk.
  4. Miközben hűl a cukkini, elkészítjük a töltelék második részét. A krémsajtot habosra keverjük az egyik tojással, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a kaprot. Sózzuk, borsozzuk. A kihűlt cukkinit belekeverjük a masszába.
  5. A szezámmagokat egy teflon serpenyőben pirítsuk meg, állandó rázogatás közben. Akkor jó, ha elkezd pattogni.
  6. A sütőpapíros leveles tésztát kigöngyöljük. A másik tojást felverjük, és ecsettel a tészta egész felületét bekenjük. A 4 szélét kenjük be duplán. Szépen elosztva szórjuk rá a szezámmagot.
  7. A tölteléket a tészta alsóbb felére rendezzük, majd a sütőpapír segítségével göngyöljük fel. A két végét nyomkodjuk össze, és ezeket behajtva rögzítsük. A papír segítségével emeljük be a tésztát egy tepsibe, vagy tegyük sütőlapra.
  8. 200 fokra előmelegített sütőben süssük meg szép pirosra. Ha szükséges, egy idő után tegyünk a tetejére lazán egy fóliát, hogy nehogy megégjen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20

Ez egy általam frissen kitalált strudli, maradék cukkiniből és a hűtőben lévő anyagokból. Ízre hasonlít a klasszikus "kapros-túrós" lepényhez, de cukkini ad neki egy kellemesen pikáns aromát.

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...