r
Nosalty Logó

Fondü alá Fondue bár

Gréti
Fondü alá Fondue bár
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

786
Kalória
42.1g
Fehérje
14g
Szénhidrát
51.8g
Zsír
200g
Víz
184.2g
Koleszterin
310mg
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 786 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1572 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3553.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1265 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    1372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    200 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    509 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 786 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7106.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    2529 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1614 mg
  • Nátrium
    2744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    400.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1030 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1017 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1572 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1083.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

  1. A fondü készítő edényt tegyük felközepes lángra állított tűzhelyre, öntsük bele a bort és a tejszínt melegedni.
  2. Dobáljuk bele a felkockázott sajtokat, az összenyomott vagy porított fokhagymát, fűszerezzük.
  3. Lassú tűzön folyamatos keverés mellett szórjuk hozzá a lisztet. Ez segít majd abban, hogy homogén masszát kapjunk.
  4. Mielőtt elérnénk a végeredményt, löttyintsük bele a pálinkát.
  5. Ha krémes, és szépen befedi egy megfordított kanál hátoldalát, akkor elkészült a fondünk.
  6. Helyezzük az edényt a begyújtott minizsámoly fölé, és már mehet is az asztal közepére!
  7. Kisebb tálakban összevágott zöldségekkel, almával, csemegeuborkával, gyöngyhagymával, esetleg pirított csirkemellel, kockázott, pirított baguettel tálaljuk.
  8. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Tőlünk egy utcányira működik Budapest legjobb fondüzője. A pultban egy csoda helyes lány. Tőle kértem el ennek az eredetileg pásztor ételnek a receptjét.  A fondü készítő szettet és a hozzá szükséges melegítő pasztát szinte már bármelyik nagyobb bevásárlóhelyen beszerezhetjük.  Hideg téli estéken kiválóan összehozza a családot egy közös mártogatás!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek