Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fondü alá Fondue bár

Fondü alá Fondue bár
Fondü alá Fondue bár
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tőlünk egy utcányira működik Budapest legjobb fondüzője. A pultban egy csoda helyes lány. Tőle kértem el ennek az eredetileg pásztor ételnek a receptjét. 

A fondü készítő szettet és a hozzá szükséges melegítő pasztát szinte már bármelyik nagyobb bevásárlóhelyen beszerezhetjük. 

Hideg téli estéken kiválóan összehozza a családot egy közös mártogatás!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A liszt helyett étkezési keményítőt, az alapanyagoknál felsorolt sajtok helyett, pedig más kemény vagy félpuha sajtot, sőt brie-t és kéksajtot is használhatunk. Ha még szebbé, kelendőbbé szeretnénk tenni a kész fondüt, szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel.

 
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fondü készítő edényt tegyük fel közepes lángra állított tűzhelyre, öntsük bele a bort és a tejszínt melegedni.
  2. Dobáljuk bele a felkockázott sajtokat, az összenyomott vagy porított fokhagymát, fűszerezzük.
  3. Lassú tűzön folyamatos keverés mellett szórjuk hozzá a lisztet. Ez segít majd abban, hogy homogén masszát kapjunk.
  4. Mielőtt elérnénk a végeredményt, löttyintsük bele a pálinkát.
  5. Ha krémes, és szépen befedi egy megfordított kanál hátoldalát, akkor elkészült a fondünk.
  6. Helyezzük az edényt a begyújtott minizsámoly fölé, és már mehet is az asztal közepére!
  7. Kisebb tálakban összevágott zöldségekkel, almával, csemegeuborkával, gyöngyhagymával, esetleg pirított csirkemellel, kockázott, pirított baguettel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 560
elküldve: 7
receptkönyvben: 89
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: svájci
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

sajt mártogatós, olvasztott sajt, soksajtos fondü

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viqus
viqus / viqus Tue, 2016-08-16 13:31

Mi is voltunk itt, ha a Keleti Károly utcáról van szó. A fondü nagyon finom és szép kis adagot adnak. Viszont a hely tisztasàgàval volt némi gondom. Koszos asztalterítő, a fonü villa sem volt makulátlan tiszta. Kár érte, mert jó kis hely lenne. Biztos törzsvendégek lettünk volna. Budapesten szerintem az egyetlen fondünek szentelt hely. Nem is értem miért is nincs több fondüző hely, mert én személy szerint imádom a fondüt és magát a procedúrát is.
Lehet mert a fondü otthoni műfaj. Mi is azóta beszereztünk egy fondü edényt és otthon műveljük. Olyan jó összeülni az asztal köré és mártogatni a sajtot. Mint amikor az ember a tabortűz körül üldögél. És nem is nehéz a fondüt összeutni.
Ezt a receptet mindenképp ki próbálom! Köszi Gréti hogy elkérted :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Tue, 2016-08-23 10:56

Persze, hogy a Keleti Károly utcáról van szó! Nagyon jó kis törzsközönség gyűlt ott össze. Ha nem is makulátlan a hely, azért nagyon kedves és szerethető! Együtt fondüzni jó! Üdv, Gréti

776
ementáli sajt 16 dkg
sajt 7.5 dkg
sajt 7.5 dkg
fokhagymapor 1 kk
fehérbor 2 dl
főzőtejszín 1 dl
mustár 1 kk
finomliszt 1 púpozott ek
pálinka 20 ml
1 kk
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint