Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fondantos vaníliakrémes torta

Fondantos vaníliakrémes torta
Fondantos vaníliakrémes torta
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagylányomnak készítettem szülinapjára ezt a finomságot, és higgyétek el, nem csak a gyerekek, de a felnőttek is örömmel fogyasztották!!

hozzávalók / 7 adag

tésztához

krémhez

fondanthoz

ajánlat

Több helyen lehet találni fondant leírást a neten. Alapos olvasás, kis ügyesség kell hozzá, és máris neki lehet látni. Üzletben vásárolt porcukorral lesz igazi, mert házilag nem lehet olyan finomra darálni...

Szólj hozzá!

elkészítés

tésztához

  1. Egy piskótához való mennyiség, de kettőt, vagyis duplán kell sütni belőle. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóporral elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 3 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt 25 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
  3. Ha kész, félretesszük hűlni.
  4. Összeállítjuk a tortát. 3-3 lapba vágjuk, mindegyiket egyformán megkenjük a krémmel. Majd a tortánkat kívülről körben nagyon vékonyan átkenjük a vajkrémmel, amihez a vajat a porcukorral elkevertünk (azért, hogy a fondant ne csúszkáljon rajta).
  5. Mikor nyújtható a fondantunk mérjük le a tortánk magasságát kétszer, és az átmérőjét is, és ilyen nagyságú kört nyújtsunk. Nyújtófára feltekerve vonjuk be vele a sütinket. Simítsuk rá, és esetleg díszítsük kedvünk szerint. Tálalásig tegyük hűvösre. Szeleteljük jó éles, vizezett késsel. Jó étvágyat hozzá!!

krémhez

  1. Megfőzzük a pudingot. Porcukorral kikeverjük a lágy vajat, majd - a habverőt folyamatosan dolgoztatva - ebbe a vajkrémbe adagoljuk kanalanként a kihűlt pudingot. Vanília aromával ízesítjük. Hűtőben hűtjük.

fondanthoz

  1. Azzal kezdjük, hogy a porcukrot szitáljuk át minél finomabbra, őrölt porcukrot válasszunk. Kb. fél kilónyit tegyünk keverőtálba, csináljunk a közepére egy lyukat. A zselatint keverjük el a vízzel, vízgőz fölött melegítsük fel, mikor már jó forró, adjuk hozzá a margarint és a mézet, majd kavarjuk mindaddig, míg teljesen szétolvad benne.
  2. Öntsük a porcukorhoz, majd kanállal kavarjuk bele, adagoljuk közbe bele a porcukrot, mikor már nem tudjuk kanállal kavarni, akkor tegyük porcukorral meghintett munkalapra, és gyúrjunk bele annyi porcukrot még, hogy ne ragadjon már a munkalapra, sem a kezünkre. (Lehet több porcukrot fog felvenni, legyen még előttünk, ha szükséges lenne.)
  3. Csomagoljuk be fóliába, tegyük zacskóba, majd hagyjuk, hogy pihenjen egy napot a hűtőben.
  4. Másnap ha keménynek gondoljuk, gyúrjunk még bele margarint annyit, hogy nyújtható legyen. (A margarinozástól rugalmassá válik.) Díszítéshez csípjünk el belőle, és kakaóporral, margarinnal gyúrjuk össze.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 359
elküldve: 3
receptkönyvben: 68
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
767 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Vaníliakrémes fondant torta, pudingkrémes vaníliatorta, vaníliakrémes torta fondant bevonattal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

linka85
linka85 Sun, 2014-07-13 06:23

Szia. Azt szeretném megtudni, hogy a meggyúrt fondant hűtőben kell pihentetni egy napot vagy nem kell hűtőbe tenni?

Marcsika007
Marcsus / Marcsika007 Thu, 2014-03-06 19:00

Szia! Nagyon szép torta. Én is a nagylányomnak keresek tortát szülinapjára, de én marcipánnal szeretném bevonni. Szerinted mennyi kell egy tortához belőle?

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2014-03-07 14:56

Szia Marcsi!Soha nem vettem még marcipánt,így azt sem tudom milyen nagyságban árulják.Azt tudom,én ehhez a fondant-hoz több mint fél kg porcukrot használtam fel.Gondolom ha többet vásárolsz belőle,a maradékot el is teheted.Üdv!-és jó sütést!! :-))

1091
tojássárgája 3 db
cukor 19 dkg
napraforgó olaj 0.75 dl
víz 0.75 dl
finomliszt 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 2 teáskanál
szódabikarbóna 1 késhegynyi
tojásfehérje 3 db
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 7 dl
porcukor 15 dkg
vaj 20 dkg
vaníliaaroma 2 teáskanál
vaj 5 dkg
porcukor 5 dkg
zselatin 1 ek
porcukor 50 dkg
víz 6 evőkanál
margarin 1 ek
méz 2 ek
cukrozatlan kakaópor 1 kk