Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés Hello Kitty torta Saci konyhájából

Csokoládés Hello Kitty torta Saci konyhájából
Csokoládés Hello Kitty torta Saci konyhájából
95 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kislányom 6. születésnapjára készítettem el, ez volt a kívánsága. Több Hello Kitty-s torta receptet megnéztem, aztán kitaláltam az "enyémet". Finimabb lett mint gondoltam. Nagy sikert aratott...

hozzávalók / 12 adag

A tortalaphoz

A fülekhez

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Mindenkinek, aki édesszájú és szereti a csokit...wink

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta 1. - a tortalap elkészítése:

  1. A tojások fehérjét 1 pici sóval felverjük, amikor már kezd fehéredni, hozzáadjuk a cukrot, és így verjük, amíg megfelelő keménységű nem lesz.
  2. Lassan egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a liszttel elkevert sütőport is fokozatosan, lassan adagoljuk hozzá. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, majd 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

Tészta 2. - a fülek készítése:

  1. Az előbbiekben leírt módon elkészítjük a  piskótát, majd egy kb.13 cm átmérőjű kivajazott, lisztezett kis tortaformába vagy hőálló tálba öntjük.180 fokon kb.10-15 percig sütjük.
  2. Amikor a piskóták kihűltek, a nagyobb piskótát 3 lapra vágjuk fel. A  kicsit függőlegesen először négy cikkre  vágjuk, ezekből kiválasztjuk a két fülnek legjobban megfelelő formát, majd a szeleteket kettévágjuk. A harmadik cikkeket az első kettőhöz adjuk, így lesz a füleknek is 3 lapja. A negyedik cikk valószínű nem fog kelleni.

Krém elkészítése:

  1. Vízgőz fölött megolvasztjuk a 4 tábla csokit, majd levéve a vízgőzről fokozatosan, de gyors mozdulatokkal hozzáadunk 5 dkg margarint vagy vajat és 6 dl tejszínt. Alaposan összekeverjük, majd félretesszük hűlni. Miután kihűlt, hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Nem kell félni, meg fog szilárdulni.
  2. Amikor a krém megfelelő állagúra sűrűsödött, a csokikrém kb.1/3-át  elkenjük a  tortalapon. Utána rátesszük a felső tortalapot, és bevonjuk a maradék krém egy részével, majd a füleket is megkenjük a csokikrémmel, és a "fejhez" illesztjük, majd azt is bevonjuk.

Fondant elkészítése:

  1. Első lépésként érdemes a porcukrot átszitálni, hogy ne közben kelljen.
  2. Majd egy magas falú, mikrózható tálat és egyúttal egy fakanalat is, amivel keverni fogunk, vastagon megkenünk margarinnal. Beletesszük a tálba a pillecukrot, és 50 mp-re berakjuk a mikróba. A receptek azt írják, 2-2 és fél percig tart megolvasztani a pillecukrot, és félpercenként érdemes kivenni, megkeverni. (Ha nem találjuk elég hígnak, nyugodtan tegyünk bele melegítés közti szünetben 1-2 ek hideg vizet.) Folyamatos keverés közben hozzáadjuk a porcukrot, és simára keverjük.
  3. Amikor nagyjából hozzá tudtuk keverni a porcukrot az olvadt pillecukorhoz, akkor egy porcukorral (szitált) vastagon meghintett gyúrótáblára öntjük. Innen már kézzel gyúrjuk, mintha kelt tésztát készítenénk. Fel fog még bőven venni porcukrot, de figyeljünk oda, mert nem kell, hogy kemény legyen, hűtőben állás alatt még fog keményedni. (Én akkor hagytam abba a gyúrást, amikor kissé még lágy volt, de az ujjam nyoma már benne maradt.) Folpackba rakjuk légmentesen, majd zacskóba, és a hűtőbe tesszük olyan 1-1 és fél órára.
  4. Mikor kivesszük, és kemény a masszánk, kis margarinnal átgyúrhatjuk (Én is így jártam, vastagon bemargarinoztam a kezem, a masszához külön nem raktam, és úgy dolgoztam tovább vele).
  5. Kinyújtjuk, de a tetejét kicsit megporcukrozzuk, hogy azért ne tapadjon. Nyújtófával akkora nagyságúra nyújtjuk, hogy a tortát bevonja, majd óvatosan kezünkkel körbesimítjuk, hogy mindenhol illeszkedjen a tortához. A felesleget késsel körbe levágjuk. A megmaradt fondanthoz ételfestéket keverünk, legjobb a por alapú, amiből a masnit és a cica orrát kiformázzuk.
  6. A kevés megmaradt krémből megrajzoljuk a cica szemeit, az orra és a masni körvonalát, majd a bajszát is. Ha ügyesek vagyunk, rózsát is készíthetünk belőle. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 136
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Saci

Mióta szakács: 2012.09.12.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

hello kitty torta, csokikrémes formatorta, születésnapi torta pillecukor fondanttal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

703
tojás 6 db
cukor 20 dkg
finomliszt 14 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tojás 2 db
cukor 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
sütőpor 0.25 csomag
vaj 0.5 ek
finomliszt 0.5 evőkanál
étcsokoládé 300 g
tejcsokoládé 100 g
vaj 5 dkg
habtejszín 6 dl
pillecukor 140 g
porcukor 280 g
víz 2 ek
margarin 5 dkg
ételfesték 1 kávéskanál