r
Nosalty Logó

Csokipasztillás karamelltorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Csokipasztillás karamelltorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1097 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 5488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 251 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 1097 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    245.2 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2006 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5798.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1613 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2070 mg
  • Nátrium
    1610 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.3 g
  • Cukor
    535 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    632 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2017 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    1234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1990 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2010 micro
Összesen 5488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk.
  2. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgát, és robotgéppel habosra keverjük.
  3. Már kézi erővel lazán beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
  4. Formába töltjük és 170 fokon tűpróbáig sütjük.
  5. Egy nagyobb lábasba belemérünk 35 dkg cukrot. Tűzre tesszük és karamellizáljuk. Amikor a szemcsék már nem látszanak benne, lehúzzuk a tűzről és nagyon óvatosan (csapkodhat!) beleöntjük a 3,5 dl tejet. Összeugrik benne a cukor, de nem baj, mert lassú tűzön állandó keverés mellett szépen feloldódik.
  6. Az 1 dl tejben elkeverjük a pudingport és a feloldódott karamellhez öntjük. Kevergetve sűrűre főzzük.
  7. A tejszínt keményre verjük, majd keverés mellett beleszórjuk a zselatinfixet.
  8. Ha a karamellkrémünk kihűlt, a tejszínhabot keverőkanállal lazán beleforgatjuk.
  9. A bevonócsoki 1/3 részéből csokiforgácsot reszelünk, a többit vízfürdőn 1 ek olajjal felolvasztjuk. (Pasztella helyett én a 8 db kakaós kekszet belemártogattam a csokiba, és olajozott kistányérra raktam kicsit dermedni.)
  10. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, a krémmel betöltjük, körbekenjük. Hagyunk a habzsákos díszítéshez egy kicsit, és a (pasztillákkal) csokiba mártott keksszel, meg a csokiforgáccsal dekoráljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9432
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 09.

Ajánló

Negyven forintos darabárral számoltam a tojást. (Nálunk a zöldségesben már 48 Ft/ db.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokipasztillás karamelltorta
Olaszné Anci 191 recept

Imádom a karamell ízét, és mivel találtam egy karamelltorta receptet -ami nekem egy kicsit első olvasásra drága, az elkészítése pedig számomra rizikós volt- itt-ott megváltoztatva azért is elkészítettem! Valamilyen keksz általában van itthon a pici unokáim részére, tortabevonóból rendre bespájzolok, csak tejszínt kellett beszereznem. A tyúkok tojnak, a házi tej 2x jön egy héten, lisztet, cukrot mindig tartok itthon -sose lehet tudni, mikor kell- alapon, így elkészülhetett a torta. Reggel készítettem el, de mire ráértem délután megosztani veletek, a tortának már hűlt helye volt!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?