Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokipasztillás karamelltorta

Csokipasztillás karamelltorta
Csokipasztillás karamelltorta
110 perc / előkészület: 50 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a karamell ízét, és mivel találtam egy karamelltorta receptet -ami nekem egy kicsit első olvasásra drága, az elkészítése pedig számomra rizikós volt- itt-ott megváltoztatva azért is elkészítettem! Valamilyen keksz általában van itthon a pici unokáim részére, tortabevonóból rendre bespájzolok, csak tejszínt kellett beszereznem. A tyúkok tojnak, a házi tej 2x jön egy héten, lisztet, cukrot mindig tartok itthon -sose lehet tudni, mikor kell- alapon, így elkészülhetett a torta. Reggel készítettem el, de mire ráértem délután megosztani veletek, a tortának már hűlt helye volt!

hozzávalók / 5 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Negyven forintos darabárral számoltam a tojást. (Nálunk a zöldségesben már 48 Ft/ db.)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk.
  2. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgát, és robotgéppel habosra keverjük.
  3. Már kézi erővel lazán beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
  4. Formába töltjük és 170 fokon tűpróbáig sütjük.
  5. Egy nagyobb lábasba belemérünk 35 dkg cukrot. Tűzre tesszük és karamellizáljuk. Amikor a szemcsék már nem látszanak benne, lehúzzuk a tűzről és nagyon óvatosan (csapkodhat!) beleöntjük a 3,5 dl tejet. Összeugrik benne a cukor, de nem baj, mert lassú tűzön állandó keverés mellett szépen feloldódik.
  6. Az 1 dl tejben elkeverjük a pudingport és a feloldódott karamellhez öntjük. Kevergetve sűrűre főzzük.
  7. A tejszínt keményre verjük, majd keverés mellett beleszórjuk a zselatinfixet.
  8. Ha a karamellkrémünk kihűlt, a tejszínhabot keverőkanállal lazán beleforgatjuk.
  9. A bevonócsoki 1/3 részéből csokiforgácsot reszelünk, a többit vízfürdőn 1 ek olajjal felolvasztjuk. (Pasztella helyett én a 8 db kakaós kekszet belemártogattam a csokiba, és olajozott kistányérra raktam kicsit dermedni.)
  10. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, a krémmel betöltjük, körbekenjük. Hagyunk a habzsákos díszítéshez egy kicsit, és a (pasztillákkal) csokiba mártott keksszel, meg a csokiforgáccsal dekoráljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 486
elküldve: 4
receptkönyvben: 87
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karamellkrémes torta, tejszínes karamelltorta, csokoládépasztillás karamelltorta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szcsandy
szcsandy Thu, 2015-07-09 14:27

Már kétszer is sütöttem! Isteni finom! A kedvencek közé tartozik! :)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-11-10 15:53

Évikém !
Ha szeretitek a karamell ízét, ezt ne hagyd ki ! Valami nagyon finom !
Csokipasztillát én a cukrászkellék boltban vásároltattam a fiammal.
Ő szokott néha bemenni Szegedre.
Majd legközelebb figyelek a " pirosra " ! Puszi: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-11-10 11:22

Kedves Anci!

Hiányzik a képről valami piros,....az étkeknél a paradicsom volt, máshol virág,...:-o

Egyben segítsél légyszíves, hol vettél csokipasztillát, mert itt még mindig nem fedeztem fel a városban,....... - báááár, van egy Kézművesbolt csoki és bonbon,nemrég nyílt , valódi csokoládék, illatok,hmmm...:-D, - lehet ott van? Megnézem,...de ha van tuti hely, megköszönöm.
Szép hétvégét kívánok!
Éva-A.

1097
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 8 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
cukor 35 dkg
tej 4.5 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
habtejszín 5 dl
zselatinfix 1 csomag
tortabevonó 10 dkg
keksz 5 dkg
csokoládé 3 dkg