r
Nosalty Logó

Csokipasztillás karamelltorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Csokipasztillás karamelltorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1097 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 5488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 251 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 1097 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    245.2 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2006 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5798.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1613 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2070 mg
  • Nátrium
    1610 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.3 g
  • Cukor
    535 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    632 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2017 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    1234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1990 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2010 micro
Összesen 5488 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk.
  2. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgát, és robotgéppel habosra keverjük.
  3. Már kézi erővel lazán beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
  4. Formába töltjük és 170 fokon tűpróbáig sütjük.
  5. Egy nagyobb lábasba belemérünk 35 dkg cukrot. Tűzre tesszük és karamellizáljuk. Amikor a szemcsék már nem látszanak benne, lehúzzuk a tűzről és nagyon óvatosan (csapkodhat!) beleöntjük a 3,5 dl tejet. Összeugrik benne a cukor, de nem baj, mert lassú tűzön állandó keverés mellett szépen feloldódik.
  6. Az 1 dl tejben elkeverjük a pudingport és a feloldódott karamellhez öntjük. Kevergetve sűrűre főzzük.
  7. A tejszínt keményre verjük, majd keverés mellett beleszórjuk a zselatinfixet.
  8. Ha a karamellkrémünk kihűlt, a tejszínhabot keverőkanállal lazán beleforgatjuk.
  9. A bevonócsoki 1/3 részéből csokiforgácsot reszelünk, a többit vízfürdőn 1 ek olajjal felolvasztjuk. (Pasztella helyett én a 8 db kakaós kekszet belemártogattam a csokiba, és olajozott kistányérra raktam kicsit dermedni.)
  10. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, a krémmel betöltjük, körbekenjük. Hagyunk a habzsákos díszítéshez egy kicsit, és a (pasztillákkal) csokiba mártott keksszel, meg a csokiforgáccsal dekoráljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 9470
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 09.

Ajánló

Negyven forintos darabárral számoltam a tojást. (Nálunk a zöldségesben már 48 Ft/ db.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokipasztillás karamelltorta
Olaszné Anci 191 recept

Imádom a karamell ízét, és mivel találtam egy karamelltorta receptet -ami nekem egy kicsit első olvasásra drága, az elkészítése pedig számomra rizikós volt- itt-ott megváltoztatva azért is elkészítettem! Valamilyen keksz általában van itthon a pici unokáim részére, tortabevonóból rendre bespájzolok, csak tejszínt kellett beszereznem. A tyúkok tojnak, a házi tej 2x jön egy héten, lisztet, cukrot mindig tartok itthon -sose lehet tudni, mikor kell- alapon, így elkészülhetett a torta. Reggel készítettem el, de mire ráértem délután megosztani veletek, a tortának már hűlt helye volt!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...