Csokipasztillás karamelltorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
88g tojás111 kcal
-
16g cukor62 kcal
-
24g finomliszt87 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
70g cukor271 kcal
-
90g tej50 kcal
-
34 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
4g zselatinfix5 kcal
-
20g tortabevonó109 kcal
-
10g keksz42 kcal
-
6g csokoládé33 kcal
Összesen
1097
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
350g cukor1355 kcal
-
450g tej252 kcal
-
171 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
-
50g keksz210 kcal
-
30g csokoládé164 kcal
Összesen
5488
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
20.1g tojás25 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
5.5g finomliszt20 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
16g cukor62 kcal
-
20.5g tej12 kcal
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
22.8g habtejszín67 kcal
-
0.9g zselatinfix1 kcal
-
4.6g tortabevonó25 kcal
-
2.3g keksz10 kcal
-
1.4g csokoládé7 kcal
Összesen
251
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 49 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 401 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1159.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 323 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 414 mg
-
Nátrium 322 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.9 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 126.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 403 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 247 mg
-
Retinol - A vitamin: 398 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 402 micro
Összesen
1097
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.5 g
Zsír
-
Összesen 245.2 g
-
Telített zsírsav 139 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2006 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5798.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 1613 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 301 mg
-
Foszfor 2070 mg
-
Nátrium 1610 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 719.3 g
-
Cukor 535 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 632 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2017 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 433 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 1234 mg
-
Retinol - A vitamin: 1990 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 334 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2010 micro
Összesen
5488
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 ek cukor
-
8 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
35 dkg cukor
-
4.5 dl tej
-
5 dl habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
-
10 dkg tortabevonó
Elkészítés
A piskótához
- Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk.
- A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgát, és robotgéppel habosra keverjük.
- Már kézi erővel lazán beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
- Formába töltjük és 170 fokon tűpróbáig sütjük.
- Egy nagyobb lábasba belemérünk 35 dkg cukrot. Tűzre tesszük és karamellizáljuk. Amikor a szemcsék már nem látszanak benne, lehúzzuk a tűzről és nagyon óvatosan (csapkodhat!) beleöntjük a 3,5 dl tejet. Összeugrik benne a cukor, de nem baj, mert lassú tűzön állandó keverés mellett szépen feloldódik.
- Az 1 dl tejben elkeverjük a pudingport és a feloldódott karamellhez öntjük. Kevergetve sűrűre főzzük.
- A tejszínt keményre verjük, majd keverés mellett beleszórjuk a zselatinfixet.
- Ha a karamellkrémünk kihűlt, a tejszínhabot keverőkanállal lazán beleforgatjuk.
- A bevonócsoki 1/3 részéből csokiforgácsot reszelünk, a többit vízfürdőn 1 ek olajjal felolvasztjuk. (Pasztella helyett én a 8 db kakaós kekszet belemártogattam a csokiba, és olajozott kistányérra raktam kicsit dermedni.)
- A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, a krémmel betöltjük, körbekenjük. Hagyunk a habzsákos díszítéshez egy kicsit, és a (pasztillákkal) csokiba mártott keksszel, meg a csokiforgáccsal dekoráljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 9470
- Feltöltés dátuma: 2012. november 09.
Ajánló
Negyven forintos darabárral számoltam a tojást. (Nálunk a zöldségesben már 48 Ft/ db.)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Olaszné Anci
191 recept
Imádom a karamell ízét, és mivel találtam egy karamelltorta receptet -ami nekem egy kicsit első olvasásra drága, az elkészítése pedig számomra rizikós volt- itt-ott megváltoztatva azért is elkészítettem! Valamilyen keksz általában van itthon a pici unokáim részére, tortabevonóból rendre bespájzolok, csak tejszínt kellett beszereznem. A tyúkok tojnak, a házi tej 2x jön egy héten, lisztet, cukrot mindig tartok itthon -sose lehet tudni, mikor kell- alapon, így elkészülhetett a torta. Reggel készítettem el, de mire ráértem délután megosztani veletek, a tortának már hűlt helye volt!