Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás zsenge cukorborsó-főzelék

Fokhagymás zsenge cukorborsó-főzelék
Fokhagymás zsenge cukorborsó-főzelék
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen gyorsan kész az ebéd. Fagyasztott vagy friss cukorborsóból is elkészíthető. Virslivel, főtt tojással, tükörtojással vagy kolbászos húsgombóccal igazán laktató ebéd. Én tükörtojással fogyasztottam.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felforrósítjuk az olajat. Rátesszük a reszelt fokhagymát, hozzáadjuk a leszűrt zsenge zöldborsó befőttet. Átforgatjuk az olajban, és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, babérlevelet adunk hozzá, és őrölt köménymaggal megszórjuk. Fedő alatt hagyjuk, míg felforr.
  2. Majd kisebb lángra tesszük, és levesszük a fedőt róla.
  3. 1 merőkanálnyi levet kiveszünk, és összekeverjük a liszttel és a főzőtejszínnel. Ezzel a habarással besűrűsítjük a főzeléket, és hozzáadjuk a cukrot is.
  4. Megmosott apróra vágott petrezselymet adunk hozzá, és óvatosan kevergetjük, míg be nem sűrűsödik.
  5. Levéve a tűzről belekeverjük a két teáskanál almaecetet, és tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 8 273
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldborsófőzelék, zöldborsó főzelék almaecettel, petrezselymes borsófőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

203
napraforgó olaj 3 ek
cukorborsó 45 dkg
fokhagyma 5 gerezd
marha alaplé 1 l
petrezselyem 0.5 csokor
főzőtejszín 3 dl
finomliszt 3 evőkanál
1 kávéskanál
cukor 2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
almaecet 2 teáskanál
babérlevél 1 db
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint