r
Nosalty Logó

Gyenge borsófőzelék pussycat konyhájából

pussycat
Gyenge borsófőzelék pussycat konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

404
Kalória
19.3g
Fehérje
52g
Szénhidrát
12.2g
Zsír
208.1g
Víz
-
Koleszterin
14.9g
Élelmi rost
22.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1611 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1416.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    208.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1691 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6820 micro
Összesen 404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5664.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    1003 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    3090 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    208.1 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    832.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    460 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1005 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    728 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    6764 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27279 micro
Összesen 1611 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1578 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

  1. Az olajra rátesszük a fagyasztott borsót, sót és a cukrot.
  2. Addig pároljuk, amíg a borsó puha nem lesz.
  3. Rátesszük a petrezselymet, még egy kicsit pároljuk.
  4. Lehúzzuk a lángról, amíg a lisztet beleszórjuk, és jól elkeverjük. Ráöntjük a tejet apránként, közben kevergetjük. Nem kell félni, hogy csomós lesz, a végén szépen kisimul.
  5. Most visszatehetjük a tűzre, kevergetve felforraljuk, ha már sűrűsödik apránként vízzel hígítjuk, amíg el nem érjük a kívánt sűrűséget.
  6. Beletesszük az ételízesítőt is, és megkóstoljuk, finom, édes és enyhén sósnak kell lennie.
  7. Már kész is van!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p

Ennek is csak az a storyja, hogy még a Mamámtól így tanultam készíteni. Annyira egyszerű és gyors, hogy kezdőknek különösen ajánlom.  Friss petrezselyemmel kétszer olyan finom, de ha éppen nincs kéznél, akkor a szárított is megteszi.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek