Nosalty Logó

Gyenge borsófőzelék pussycat konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
pussycat
Gyenge borsófőzelék pussycat konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 404 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1611 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 92 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1416.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1691 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6820 micro
Összesen 404 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5664.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    1003 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    3090 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.1 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    832.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    460 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1005 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    728 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    6764 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27279 micro
Összesen 1611 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1578 micro
Összesen 92 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajra rátesszük a fagyasztott borsót, sót és a cukrot.
  2. Addig pároljuk, amíg a borsó puha nem lesz.
  3. Rátesszük a petrezselymet, még egy kicsit pároljuk.
  4. Lehúzzuk a lángról, amíg a lisztet beleszórjuk, és jól elkeverjük. Ráöntjük a tejet apránként, közben kevergetjük. Nem kell félni, hogy csomós lesz, a végén szépen kisimul.
  5. Most visszatehetjük a tűzre, kevergetve felforraljuk, ha már sűrűsödik apránként vízzel hígítjuk, amíg el nem érjük a kívánt sűrűséget.
  6. Beletesszük az ételízesítőt is, és megkóstoljuk, finom, édes és enyhén sósnak kell lennie.
  7. Már kész is van!
  • Elkészítettem: 150 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 156
  • Össznézettség: 98500
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 09.

Ajánló

Bármilyen feltéttel nagyon finom. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

pussycat 150 recept

Ennek is csak az a storyja, hogy még a Mamámtól így tanultam készíteni. Annyira egyszerű és gyors, hogy kezdőknek különösen ajánlom.  Friss petrezselyemmel kétszer olyan finom, de ha éppen nincs kéznél, akkor a szárított is megteszi.

Hozzászólások

Gabys

Szia, baby zöldborsót nem ismerem. A gyengét sem, viszont a zsengét már igen:) A recepted különben hibátlan, annyiban ellenkezem egy picit, hogy az ételízesít?t kihagynám és az elkészítés 5. pontjában én tejjel hígítanám tovább:) És tényleg finom így elkészítve, ahogy leírtad. Üdv, Gabi

pussycat

Szia Gabi, Nalunk a zsenge fiatal, aproszemu zoldborsot hivjak "baby peas"-nek. Abban igazad van, hogy az etelizesitot ki lehetne hagyni, ha az egeszsegunkre gondolunk. En is szoktam ugy is kesziteni, hogy csak tejjel higitom, ugy meg jobban taplalo. Egyebkent koszonom az elismerest! Udv. Veronika

Gabys

Veronikám, nincs semmi bajom az ételízesít?vel. Én nyugodtan használom, ha kell az ételbe. Csak ebb?l a f?zelékb?l kihagyom. És igazi friss petrezselyemmel egyszer?en fenséges a f?zeléked, tökéletes a recept.:) A soroksári levesed sincs elfelejtve ! Üdv, Gabi

Torma

Veronika, en is ezzel a módszerrel keszitem, gyors es finom, üdv, T :)

pussycat

Szia Torma, most utoljara amit foztem, kulonosen nagyon finom lett a friss petrezselyemmel. Nekem nincs konyhakertem, hogy petrezselyemhez jussak minden nap, de a piacon kaptam egy gyonyoru, illatos nagy csokrot amit a hutobe taroltam egy kancso vizben es tobbszori fozesre eleg volt.:)udv. Veronika

M.Kata

Nagyon finom, szinte pont így csinálom a zöldborsó f?zeléket. Két kivétellel: a petrezselymet mindig a legvégén teszem bele, sokkal jobban benne lesz a friss, tavaszias íz, mintha belef?zzük, és nem használok ételízesít?t. De nagggggyon finom!

pussycat

Igazad van, el is felejtettem, hogy friss petrezselymem van, legtobbszor szaritottal keszitem es azt jobb ha elore teszem bele, hogy megpuhuljon egy kicsit. Frissel isteni volt, persze azt a vegen kell beletenni!

szlivia2

Sziasztok!Én is elkészítettem és isteni lett.Eddig mindig a vízzel felönt?s,tejföllel liszttel behabarós módszerrel csináltam,de nem volt az igazi.Így a nyer?,köszönöm!

Törölt felhasználó

Nem volt rossz,csak...Mi nem szeretjük az édes borsóf?zeléket.Erre is gondolhattam volna amikor belezúdítottam az ajánlott mennyiség? cukrot.Másik nagy melléfogás az ételízesít? volt,nem lett volna szabad beletennem.Viszont nagyon bejött az elkészítés módja.Legközelebb biztosan jobban fog sikerülni!

pussycat

Szia Monika! Gondolom, hogy ugyjarhattal mint en amig ki nem tapasztaltam a megfelelo aranyokat a cukor es az etelizesitovel. Bocsi, az en hibam, hogy nem figyelmeztettelek elore, hogy eloszor csak ovatosan szord bele es kostold meg, hogy a te izlesednek megfelelo-e. Koszonom, hogy megirtad, remelem, hogy maskor jobban sikerul! Udv. Veronika

Törölt felhasználó

Na végre 1x valaki úgy készíti s szereti, ahogy én is :) :) :)

pussycat

De jo:) En meg az anyukamtol tanultam igy, egyszeruen, de nagyon finoman:)

Törölt felhasználó

Életem els? borsóf?zeléke volt a recept alapján, isteni lett, köszönöm

Naschkatze

Tényleg nagyon finom, teljes ki?rlés? liszttel is kiváló!

Törölt felhasználó

Szuper recept :) Én eddig nem szerettem borsóf?zeléket, csak a férjemnek f?ztem eddig. De miután megtaláltam ezt a receptet, azóta én is híve vagyok a borsónak :)

Törölt felhasználó

Fincsi a recept, valami savanykás utóíze volt, er?sen gondolkodom, mi lehet... Kerti zöldborsóból csináltam, isteni lett. Én csak cukrot, sót raktam bele, milyen f?szereket ajánlasz még? Idén a petrezselyem annyira éles és száraz!!!

ozsuzsanna

Nagyon finom lett!

Törölt felhasználó

Szuper ez a recept Veronika !

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.