Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyenge borsófőzelék pussycat konyhájából

Gyenge borsófőzelék pussycat konyhájából
Gyenge borsófőzelék pussycat konyhájából
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek is csak az a storyja, hogy még a Mamámtól így tanultam készíteni. Annyira egyszerű és gyors, hogy kezdőknek különösen ajánlom. 

Friss petrezselyemmel kétszer olyan finom, de ha éppen nincs kéznél, akkor a szárított is megteszi.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen feltéttel nagyon finom. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajra rátesszük a fagyasztott borsót, sót és a cukrot.
  2. Addig pároljuk, amíg a borsó puha nem lesz.
  3. Rátesszük a petrezselymet, még egy kicsit pároljuk.
  4. Lehúzzuk a lángról, amíg a lisztet beleszórjuk, és jól elkeverjük. Ráöntjük a tejet apránként, közben kevergetjük. Nem kell félni, hogy csomós lesz, a végén szépen kisimul.
  5. Most visszatehetjük a tűzre, kevergetve felforraljuk, ha már sűrűsödik apránként vízzel hígítjuk, amíg el nem érjük a kívánt sűrűséget.
  6. Beletesszük az ételízesítőt is, és megkóstoljuk, finom, édes és enyhén sósnak kell lennie.
  7. Már kész is van!
  • elkészítettem: 150 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 87 380
elküldve: 16
receptkönyvben: 500
elkészítve: 92/102
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsófőzelék, zöldborsófőzelék, zsenge borsófőzelék

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2015-06-09 11:46

Fincsi a recept, valami savanykás utóíze volt, erősen gondolkodom, mi lehet... Kerti zöldborsóból csináltam, isteni lett. Én csak cukrot, sót raktam bele, milyen fűszereket ajánlasz még? Idén a petrezselyem annyira éles és száraz!!!

bartos_edit
bartos_edit Thu, 2015-01-15 13:52

Szuper recept :) Én eddig nem szerettem borsófőzeléket, csak a férjemnek főztem eddig. De miután megtaláltam ezt a receptet, azóta én is híve vagyok a borsónak :)

hvicki
hvicki Sat, 2014-07-26 22:48

Életem első borsófőzeléke volt a recept alapján, isteni lett, köszönöm

balintmonika
balintmonika Tue, 2014-02-18 13:59

Nem volt rossz,csak...Mi nem szeretjük az édes borsófőzeléket.Erre is gondolhattam volna amikor belezúdítottam az ajánlott mennyiségű cukrot.Másik nagy melléfogás az ételízesítő volt,nem lett volna szabad beletennem.Viszont nagyon bejött az elkészítés módja.Legközelebb biztosan jobban fog sikerülni!

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2014-02-18 14:12

Szia Monika! Gondolom, hogy ugyjarhattal mint en amig ki nem tapasztaltam a megfelelo aranyokat a cukor es az etelizesitovel. Bocsi, az en hibam, hogy nem figyelmeztettelek elore, hogy eloszor csak ovatosan szord bele es kostold meg, hogy a te izlesednek megfelelo-e.
Koszonom, hogy megirtad, remelem, hogy maskor jobban sikerul!
Udv. Veronika

szlivia2
szlivia2 Fri, 2013-07-26 16:04

Sziasztok!Én is elkészítettem és isteni lett.Eddig mindig a vízzel felöntős,tejföllel liszttel behabarós módszerrel csináltam,de nem volt az igazi.Így a nyerő,köszönöm!

mkata
M.Kata / mkata Thu, 2013-01-10 13:17

Nagyon finom, szinte pont így csinálom a zöldborsó főzeléket. Két kivétellel: a petrezselymet mindig a legvégén teszem bele, sokkal jobban benne lesz a friss, tavaszias íz, mintha belefőzzük, és nem használok ételízesítőt. De nagggggyon finom!

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2013-01-11 10:14

Igazad van, el is felejtettem, hogy friss petrezselymem van, legtobbszor szaritottal keszitem es azt jobb ha elore teszem bele, hogy megpuhuljon egy kicsit. Frissel isteni volt, persze azt a vegen kell beletenni!

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-01-09 21:56

Veronika, en is ezzel a módszerrel keszitem, gyors es finom, üdv, T :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-01-10 02:33

Szia Torma, most utoljara amit foztem, kulonosen nagyon finom lett a friss petrezselyemmel. Nekem nincs konyhakertem, hogy petrezselyemhez jussak minden nap, de a piacon kaptam egy gyonyoru, illatos nagy csokrot amit a hutobe taroltam egy kancso vizben es tobbszori fozesre eleg volt.:)udv. Veronika

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-01-09 18:56

Szia,
baby zöldborsót nem ismerem. A gyengét sem, viszont a zsengét már igen:) A recepted különben hibátlan, annyiban ellenkezem egy picit, hogy az ételízesítőt kihagynám és az elkészítés 5. pontjában én tejjel hígítanám tovább:) És tényleg finom így elkészítve, ahogy leírtad. Üdv, Gabi

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-01-10 02:49

Szia Gabi,
Nalunk a zsenge fiatal, aproszemu zoldborsot hivjak "baby peas"-nek. Abban igazad van, hogy az etelizesitot ki lehetne hagyni, ha az egeszsegunkre gondolunk.
En is szoktam ugy is kesziteni, hogy csak tejjel higitom, ugy meg jobban taplalo.
Egyebkent koszonom az elismerest! Udv. Veronika

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-01-10 12:12

Veronikám,
nincs semmi bajom az ételízesítővel. Én nyugodtan használom, ha kell az ételbe. Csak ebből a főzelékből kihagyom. És igazi friss petrezselyemmel egyszerűen fenséges a főzeléked, tökéletes a recept.:)
A soroksári levesed sincs elfelejtve ! Üdv, Gabi

404
zöldborsó 1 kg
olívaolaj 4 ek
cukor 1 ek
1 tk
petrezselyem 1 csokor
ételízesítő 2 teáskanál
finomliszt 35 g
tej 6 dl