r
Nosalty Logó

Fokhagymás sült pulykaapróhús

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Fokhagymás sült pulykaapróhús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pulykahúshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 868 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pulykahúshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 5219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pulykahúshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    920.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2916 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 868 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    268.2 g

Zsír

  • Összesen
    302.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5524.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    635 mg
  • Foszfor
    2861 mg
  • Nátrium
    1289 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    2606.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    115 mg
  • C vitamin:
    599 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    270 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    859 micro
  • Kolin:
    780 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    773 micro
  • β-karotin
    5054 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    17496 micro
  • Lut-zea
    3159 micro
Összesen 5219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    447 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A pulykahúshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A pulykahúshoz

  1. Egy tálba az apróra vágott pulykahúst (így lehet kapni, de aki szeretné, még vághat rajta) a fűszerekkel, a hagymákkal jól átkeverjük.
  2. Beletesszük egy jénaiba, belerakjuk a paradicsomot és a paprikát, a jénai fedelét rátesszük.
  3. A sütő középső rácsán 60-70 percig sütjük kb. 160 fokon.
  4. A burgonyát hasábokra vágjuk (tetszőleges mennyiség), bő forró olajban kisütjük aranybarnára.
  5. Szintén jénaiban kevés olajon a mosott rizst dupla vízzel felengedve, ízesítve, 45 percig pároljuk, 10 percig pihentetjük a kikapcsolt sütőben még.
  6. Tálalhatjuk, díszítve a paradicsommal, salátával, petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 19630
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 25.

Ajánló

Sült burgonyával vagy párolt rizzsel valami felséges, és ha nyáron készítjük, az édes uborkasalátával vagy fonnyasztott fejes salátával is isteni fogás. Finom bor illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fokhagymás sült pulykaapróhús
Éva-Anyóca 350 recept

A nagymamám készített kevés zsíron sült húst,(néha kevés 3-5 dkg füstölt szalonna volt pörcre sütve alatta), vöröshagymával és rengeteg fokhagymával. Igaz, az sertés volt, de mindent úgy csináltam, ahogy ő anno, (igaz, csak majorannát tett bele, nem pizzafűszert), csak a friss paradicsom és paprika maradt még készítéskor el, most már az is van, azzal jobb is lesz, aki teheti készítse frissel, és a hús nekünk pulyka, de ezzel is nagyon finom. A nagyim mindig tett bele jó sok fokhagymagerezdet is, ami nem volt megpucolva, és mire a hús kész lett, csak úgy kicsúszott a burokból a fokhagyma, és olyan édes volt, hmm...

Hozzávalók

A pulykahúshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...