Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás kenyér Borka konyhájából

Medvehagymás kenyér Borka konyhájából
Medvehagymás kenyér Borka konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a medvehagymát, annak mindenképpen ajánlom. Nagyon finom, jellegzetes íze van.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lisztbe beleszórjuk az élesztőt, és utána a többi hozzávalókat sorba beletesszük.
  2. Annyi langyos vizet öntsünk bele, amennyit felvesz a tészta.
  3. Jól átgyúrjuk, és egy fél órát tegyük meleg helyre keleszteni.
  4. Végül ha jól megkelt, akkor még egy kicsit gyúrjuk át, és formázzuk meg, aztán vágjuk be a tetejét.
  5. 200 fokon 40-50 perc alatt elkészül.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 265
elküldve: 11
receptkönyvben: 176
elkészítve: 10/17
Facebookon megjelent: -

szakács

borkakonyha

Mióta szakács: 2013.03.21.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

kenyér medvehagymával, házi medvehagymás kenyér, kenyér

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Melcsi30
Melcsi30 Mon, 2014-04-14 09:43

Megsütöttem és nagyon finom lett.Ma a medvehagymát felcserélem magokra.Remélem az is olyan finom lesz :-)
Köszönöm a receptet.
Üdv

GanoMama
GanoMama / GanoMama Thu, 2013-04-11 21:12

Megsütöttem, gyönyörű lett! (Az ízét, belső állagát még nem tudom, mert forró...)
DE! A 2 dl víz nagyon kevés 1 kg liszthez. Mivel fél kilóhoz is többet szoktam használni, eleve a duplájával kezdtem, és még öntögettem hozzá, ahogy a tészta kívánta.
És a 30-40 perc sütés is kevésnek bizonyult. Majd egy órán át sütöttem,mire színe is lett, és a tűpróba is jónak bizonyult.

1010
finomliszt 100 dkg
instant élesztő 1 tasak
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
tojás 1 db
medvehagyma 1 csokor
víz 3 dl