Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült fokhagymaleves krutonnal

Sült fokhagymaleves krutonnal
Sült fokhagymaleves krutonnal
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a fokhagymát, gondoltam, kipróbálom, milyen levesként. Jelentem: finom. Azóta kipróbáltam még egy változatot egy főzősuliban, annak is hozom majd a receptjét nemsokára.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. A fokhagymákat gerezdekre szedjük, egy tepsibe rendezzük, és a sütőben megsütjük.
  2. Közben a burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, megmossuk. A vöröshagymát is megpucoljuk, és karikákra vagy félkarikákra vágjuk.
  3. A megsült fokhagymát megpucoljuk, és egy fazékba tesszük. Hozzáadjuk a vöröshagymát, burgonyát, rozmaringot és a húslevest. Tipp: Ha nincs húslevesünk vagy alaplevünk, akkor felöntjük a kellő mennyiségű vízzel, és egy-két húsleveskockával ízesítjük.
  4. Felforraljuk, majd addig főzzük kis lángon, míg a burgonya megpuhul. Botmixerrel pürésítjük.
  5. Ezután még 2-3 percig főzzük, hozzáöntjük a tejszínt, összeforraljuk.
  6. Krutonnal (pirított kenyérkocka) és/vagy friss rozmaringágacskákkal díszítve tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 210
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gy.Zsuzsi

Mióta szakács: 2012.11.04.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
receptverseny: Hulala receptverseny
kalória: magas
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymakrémleves sült fokhagymából, tejszínes fokhagymakrémleves, fokhagymakrémleves krutonnal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Levka
Levka / Levka Thu, 2016-06-02 12:10

Én is sütöm a fokhagymát, de az lemaradt, hogy utána mikor kell beletenni és hogyan. :) Mi sós olajban előpácoljuk a fokhagymákat és 6 fejet használunk, így tesszük be a sütőbe, utána a megsült fokhagymagerezdeket ki lehet nyomni, villával összetörni és így hozzáadni a leveshez alaphoz, majd utána összeturmixolni. Óh és krumplit nem teszünk bele, se sajtot, se rozmaringot. Csak a hagyományos fekete borsot, sót és isteni az íze. :)

775
fokhagyma 4 fej
alaplé 1.5 l
burgonya 3 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
rozmaring 1.5 ek
növényi tejszín 2 dl
kruton 10 dkg