r
Nosalty Logó

Rozsos vadkovászos focaccia kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pussycat
Rozsos vadkovászos focaccia kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
vadkovászos
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 445 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2668 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 232 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 445 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5883.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1339 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    2650 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    444 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2021 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3887 micro
Összesen 2668 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 232 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos cukros vízben feloldjuk.
  2. A sajtokon kívül az összes hozzávalókkal lágy tésztát dagasztunk. Kissé beolajozzuk körbe a tésztánkat, majd folpack-kal és konyharuhával letakarjuk.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ez lehet 2-4 óra, a hőmérséklettől függ.
  4. Olajos kézzel, olajozott munkaasztalon kissé átgyúrjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire kilapítjuk, és még hagyjuk kelni 20-30 percet.
  6. Olívaolajjal bekenjük a tetejét, és megszórjuk a sajtokkal.
  7. 200 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  8. Hűtőrácsra téve lespricceljük vízzel, és konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni, mielőtt felvágjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2174
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.

Ajánló

Mindenki ízesítheti ízlése szerinti fűszerekkel.  Mivel ez egy aránylag lapos kenyér, sokkal hamarabb átsül, mint egy normál kenyér, így könnyebb, gyorsabb, egyszerűbb, és nagyon finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rozsos vadkovászos focaccia kenyér
pussycat 150 recept

Mivel a kovászom még nem túl régi, így nem bíztam benne, hogy elég erős mar, hogy magában is felemelje a kenyeret, ezert tettem bele egy ici-pici élesztőt. Később, ha mar öregszik, akkor úgy fog dolgozni, mint az élesztő. Torma szakácstársunknak köszönhetően én is már a vadkovászosokhoz sorolhatom magam. Ezért nagyon hálás vagyok neki, mert nem csak kenyeret, hanem különböző tésztákat is lehet készíteni vadkovásszal. El sem akartam hinni, amíg bele nem vágtam. Minden sokkal finomabb, és nem beszélve arról, hogy egészségesebb, mint az élesztő.

Hozzászólások (4)

Torma

JUHÚÚÚÚ! De jó, de ügyes vagy Csukkanc! Ez nagyon különleges; igencsak megkóstolnám! Jöhet, a többi vadkovászos recept! A én kovászaim már igen er?sek és er?sen alkoholos illatúak; de érdekes módon mindegyiknek mas az illata. Jani/tk lisztes, Fecó/ fehér lisztes, Rozska/rozsos... Ma gyúrtam megint vadkovAszos tésztát: most Fecóval....hagyom holnapig a h?t?ben. Többször Átgyúrtam; olyan puha-sima, mint egy bébi popó :PPP

pussycat

Koszi Tormika, aranyos vagy mint mindig! Tegnap is feltettem egy kovaszos recit, Gombas-csirkes kovaszos papardelle. Szerintem nagyon finom volt mindenki szerette:) Puszi, Csuki:)))

Csukamama

Szia Vera! Nagyon jól néz ki. Már többször próbáltam rozskenyeret sütni, de mindig nagyon tömör lett. A tied meg szép lukacsos. Talán azért mert vadkovásszal készítetted? Megsütném én is de most nincsen vadkovászom. Szerinted öreg tésztával is jó lenne? Puszi: Angéla

pussycat

Szia Angela! En sem szerettem eddig rozsos tesztaval dolgozni, de most ugylatszik, hogy a kovasz plussz egy keshegynyi elesztovel jobban viselkedett. Persze csak fel bogre rozslisztet tettem a kenyerliszthez. Szerintem oregtesztaval is mukodne egy pici elesztovel. Te kezzel dagasztod vagy geppel? Jo alaposan ki szoktam dagasztani. Meg meg van a robotgepem amit meg akkor vettem amikor otthon voltam, 20 eves es nagyon sok kenyeret es mas kelttesztat megdagasztott nekem. Ha barmit meg tudni akarsz, csak kerdezz, szivesen valaszolok. Puszi: Vera

Csukamama

Na megsütöttem a kenyeret. ?rület!!!! Mondtam a Pistának, hogy t?led van a recept. Azt mondta "éljen a Vera":). Kicsit változtattam rajta. Kihagytam bel?le a f?szereket meg a sajtot, helyette magokat tettem bele, mert így lekvárral is lehet enni, de majd úgy is ki fogom próbálni. Azt nem tudtam, hogy az olaj csak a gyúrásnál kell vagy a tésztába is. Én tettem a tésztába 2 ev?kanállal. Már sült mikor eszembe jutott, lehet hogy nem is kellett volna a tésztába. Jó lett így is. Örülök ennek a recinek, mert eddig a rozskenyerem mindig olyan lett mint a szikla. Puszi: Angéla

pussycat

Jajj de orulok, hogy ilyen sikeres lett a kenyer!!!!! Ebben, az a jo, hogy azt teszel bele amit akarsz. Az olajat, igen, a tesztaba kell tenni, de a gyurashoz is azt hasznalok liszt helyett, hogy ne ragadjon. Sokkal konnyebb igy dolgozni vele. A Pistanak is koszonom az eljenzest!!! Tovabbi jo sutogetest, puszi: Vera

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.