Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fougasse

Fougasse
Fougasse
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Provence mókás lepénykenyere - nagyon egyszerű, és a legjobb borkorcsolya evör! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen más fűszerrel dúsítható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, élesztőt és a sót egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a finomra vágott rozmaringot és a felaprított olajbogyót.
  2. Hozzáadjuk a langyos vizet, és jól megdagasztjuk.
  3. Olívaolajjal kikent edénybe tesszük, és letakarjuk, szobahőmérsékleten kelesztjük 1-1/2 órán keresztül.
  4. A munkafelületet meglisztezzük, szórunk rá búzadarát. 2-3 egyforma méretű darabot szakítunk a tésztából, és ovális formára nyújtjuk.1,5 cm-nél ne legyen vastagabb.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és középen vágást ejtünk rajta. Majd az oldalain is, hogy kirajzolódjon a levél mintázata. Kicsit széthúzzuk, majd letakarva még 30 percig kelesztjük. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 184
elküldve: 1
receptkönyvben: 73
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

francia lepénykenyér, provence-i lepénykenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

465
kenyérliszt BL80 45 dkg
2 teáskanál
instant élesztő 0.5 tasak (7 gr)
rozmaring 1 szál
olajbogyó 15 db
víz 2.5 dl
búzadara 3 púpozott ek