r
Nosalty Logó

Focaccia barese

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Cafika
Focaccia barese
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 704 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 2114 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 178 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2013.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    1719 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 704 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6040.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    5156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    680.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1797 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    695 micro
Összesen 2114 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    868 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először is a krumplit főzzük meg, enyhén sós vízben (ha nincs maradék), még melegen áttörjük, majd az áttört krumplit mérjük, hagyjuk kihűlni.
  2. Kimérünk133 g vizet, ezt felmelegítjük, elkeverjük benne a sót, majd hidegre tesszük, hogy lehűljön.
  3. Kimérjük a liszteket, jól összekeverjük őket.
  4. A lisztkeverékből kimérünk 102 g-ot, ehhez hozzákeverjük a cukrot.
  5. Egy műanyag tálba kimérünk102 g vizet, elkeverjük benne az élesztőt, majd ehhez hozzáadjuk a 102 g cukros lisztet, simára keverjük, majd meleg helyen, letakarva kb. 20 percig kelesztjük a kovászunkat.
  6. Az idő elteltével a maradék lisztet beleöntjük a dagasztógépbe, hozzáadjuk a krumplit, majd a kovászt is, beindítjuk a dagasztást, majd lassan hozzáfolyatjuk a sós vizet, és legvégül a 2 kanál olajat, kb. 2 perc alatt szépen bedagasztjuk.
  7. A tésztát kifordítjuk egy (gm) liszttel behintett tepsire, kicsit átgyúrjuk, hogy kör alakú cipónk legyen (gm) lisztes kézzel, majd a cipócskát (én a kovászos tálba szoktam tenni) egy tálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen 2 órán át kelesztjük, FONTOS, hogy ne érje huzat, vagy hideg levegő.
  8. Egy magas oldalú tepsit kikenünk olajjal, beletesszük a cipócskát, olajos kézzel kiterítjük a tepsi méretére, majd kb. 20 percig kelni hagyjuk.
  9. Előmelegítjük a sütőt 250 fokra.
  10. Közben felszeleteljük a paradicsomokat, picit sózzuk.
  11. A paradicsomokat a lepény tetejére rakjuk, megszórjuk oregánóval, és cikk-cakkban olívaolajat öntünk a tetejére, majd a sütő aljára tesszük a tepsit, így sütjük 15 percig. Utána a sütő közepére rakjuk a tepsit, kb. 10-15 percre, amíg szépen megsül.
  12. A tepsit kivesszük, picit hagyjuk hűlni tálalás előtt, szeleteljük, fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x25x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5214
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Ajánló

Meg lehet egész ropogósra sütni, akkor tovább hagyjuk a sütőben.

Receptkategóriák

Nagyon finom, csak ajánlani tudom!!! A tésztája annyira puha, finom, hogy el sem akartam hinni. Párom szava volt a legnagyobb dicséret, amikor azt mondta, hogy finomabb, mint az eredeti (mármint búzaliszttel).

Hozzászólások (1)

Éva-Anyóca

készíteni fogom, köszönöm :-o

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek