r
Nosalty Logó

Krumplis lángos Fakalántól

Vica Konyha
Krumplis lángos Fakalántól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

964
Kalória
6.4g
Fehérje
41.1g
Szénhidrát
86.8g
Zsír
16.6g
Víz
2.4g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
1.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 58% Zsír
Összesen 964 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 58% Zsír
Összesen 9637 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 58% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 58% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    86.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 964 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 58% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    868.2 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    395 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    312 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3154.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    1710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    411 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    165.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    350 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 9637 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 58% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 544 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük - vagy héjában vagy kockára vágva - , félre tesszük hűlni.
  2. Kimérjük a hozzávalókat.
  3. Egy tálba tesszük a lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a tejfölt és a langyos tejet. Alaposan összegyúrjuk, kidolgozzuk a tésztát és letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
  4. Egy lábosban az étolajt megmelegítjük, nem szabad forrónak lennie. Egy kis darab tésztával sütési próbát végzünk.
  5. Közben olajba mártott evőkanállal almányi darabot veszünk a tésztából lángos formára húzogatjuk, és az olajba helyezzük. Fedő alatt 1-2 percig sütjük, majd a fedőt levesszük, a lángost megfordítjuk, mindkét oldalán kicsit pirosra sütjük.
  6. Sóval, fokhagymával, tejföllel, sajttal tálaljuk tetszés szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 15 p

Csak annyit süssünk ki belőle, amennyi frissen elfogy, mert a többi tészta kisebb tálba helyezve, folpackkal lefedve 1-2 napig hűtőben tárolható, bármikor kisüthető.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek