r
Nosalty Logó

Fittebb almás muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lesteria
Fittebb almás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 623 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2488 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 177 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    203 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 623 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    133.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3366.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    1685 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.7 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    812.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    780 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1157 micro
Összesen 2488 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 177 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük: lisztet, zabpelyhet, fehérjeport, szódabikarbónát, sütőport, eritritet, fahéjat és az egy csipet sót.
  2. Egy másik edényben az olvasztott margarint, a szobahőmérsékletű joghurtot és tojásokat habosra kavarjuk.
  3. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a nedves hozzávalókhoz adjuk, majd az egészet a száraz egyveleghez öntjük, és alaposan elkeverjük.
  4. A masszához keverjük a reszelt citromhéjat és a durvára tört diót.
  5. A muffinformába papírkapszlikat teszünk, és 2/3-ig töltjük a masszával a mélyedéseket. Ebből az adagból kb. 12 muffin készül, de bögrétől és almától függően akár 15 db is kisülhet belőle. :)
  6. Előmelegített sütőben 200 °C-on 25-30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Nem érdemes kiszárítani, jó szottyos lesz a végeredmény.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4832
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 02.

Ajánló

Tejszínhab, cukormáz, mascarponés öntet, bármi passzol mellé, de én egy jóféle tejeskávét ajánlanék a langyos muffinkák fogyasztásához.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fittebb almás muffin
Lesteria 4 recept

Mostanság próbálok diétába vagy csak kicsit tudatosabb étkezésbe illeszthető receptekkel kísérletezni. Még mindig van egy tonna alma a télről, így adta magát, hogy ezúttal valami almás finomságot készítsek.  A dió is cserélhető mandulára, mogyoróra, esetleg csokicseppekre, továbbá az édesítés is szabadon variálható a saját preferenciák és persze az alma édességének függvényében.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek