Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kevert almás-kakaós muffin

Kevert almás-kakaós muffin
Kevert almás-kakaós muffin
33 perc / előkészület: 15 perc főzés: 3 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg ez egy tepsis sütemény volt, de édesanyámmal gondoltunk egyet, és muffin formájában készítettük el, hogy mutatósabb legyen. Az ízéből nem vesztett semmit, remek vendégváró sütemény kerekedett ki belőle. Ebből a mennyiségből 24 darab muffin lett.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, majd lereszeljük.
  2. A liszthez hozzáadjuk a kakaót, a fahéjat, a szódabikarbónát és egy csipetnyi sütőport.
  3. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgájukat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és az olajjal, a fehérjékből pedig kemény habot verünk.
  4. A lisztes keverékhez először hozzáadjuk a lereszelt almát, amit jól kinyomkodunk, majd hozzáadjuk a tojássárgájából kikevert habot, majd legvégül a fehérjehabot.
  5. Ha esetleg kissé keménynek vagy sűrűnek éreznénk a tésztát, az alma levével lazíthatjuk a masszát.
  6. A muffinsütő formát alaposan kikenjük olajjal (vagy használhatunk muffinpapírt is), majd elosztjuk benne a masszát (csak a feléig tegyünk bele a tésztából, mert szépen meg fog emelkedni).
  7. A muffinok közepére teszünk egy-egy kiskanál baracklekvárt, majd az előmelegített sütőbe tesszük.
  8. 15 percig sütjük, az első 7-8 percben nagy lángon, majd a következő 7-8 percben közepes lángon (tűpróba!).
  9. Megvárjuk, amíg kihűlnek a muffinok, majd kiszedjük őket a formákból. Miután ez megtörtént, elkészítjük a csokimázat: az összes hozzávalót egy edénybe rakjuk, és összeforraljuk. Amikor már langyosra hűlt, egy kiskanál segítségével a muffinokra csorgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 984
elküldve: 3
receptkönyvben: 103
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

dius0306

Mióta szakács: 2011.10.24.
19 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás-kakaós muffin, kevert almás muffin csokimázzal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agi62
agi62 Sun, 2012-11-18 15:35

Köszi szépen!Nagy sikere volt:))!Én fehér csokival díszítettem.Puszi érte!!

disymagdi
disymagdi Sun, 2012-02-12 19:08

Ma ismét megsütöttük az unokámmal. Nálunk ez az első díjas muffin. Köszi Dius

dius0306
dius0306 / dius0306 Mon, 2012-02-13 08:51

Ez óriási dicséret, köszönöm szépen, és persze további szép sütéssel teli napokat kívánok az unokákkal. :)

disymagdi
disymagdi Mon, 2011-12-05 15:54

Ez az egyik legjobb muffin amit valaha sütöttem. Nem száraz, az íze finom csak legközelebb a cukor felével készítem, szerintem az is elég. A csokimáz nélkül is finom. Köszi Dius

737
finomliszt 30 dkg
alma 60 dkg
cukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 4 db
napraforgó olaj 1 dl
cukrozatlan kakaópor 1 ek
szódabikarbóna 1 tk
fahéj 1 kk
sütőpor 1 csipet
sárgabaracklekvár 24 teáskanál
vaj 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 1.5 ek
cukor 2.5 ek
víz 1 evőkanál