r
Nosalty Logó

Firenzei szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Firenzei szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5658 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 467 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 1416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    406.7 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3051.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    1529 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.7 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1823 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1785 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 5658 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 467 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd a tészta többi hozzávalóját is belekeverjük.
  2. Egy dagasztófejjel ellátott keverőgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól átdolgozzuk, utána gyúródeszkán sima tésztává gyúrjuk. (Ha ragadna, kis időre hideg helyre tegyük!)
  3. Kb. 28x36 cm-es lappá nyújtjuk, majd félbevágjuk (2 db 14x36-os lapot kapunk). Hosszanti oldalán 1-2 centis csíkot visszahajtunk mindkét oldalon.
  4. Ezt jól kikent sütőlemezre rakjuk, és előmelegített sütőbe küldjük.
  5. A töltelékhez a vajat egy edényben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrokat és a mézet. Ezt kevergetjük, miközben karamellizálódik.
  6. Hozzáöntjük a tejszínt, amivel addig keverjük, amíg a cukor fel nem olvad.
  7. Ekkor beleöntjük a magvakat / mazsolát, és addig keverjük, amíg a massza jól kötővé nem válik.
  8. Ezt igazságosan elosztjuk a kész tésztalapok közepén.
  9. Végezetül vízgőz felett megolvasztjuk az olajjal a csokit, és szilikonecset (vagy amivel sikerül megoldani) segítségével a tésztalap felhajtott széleit megkenjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 11519
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 03.

Ajánló

Nagyon finom karácsonyi rágcsa, főleg a klasszikus diákcsemege kedvelőknek! (Nálam abszolút favorit.) Egy pohár tejeskávéval mennyei :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyáron nagyszüleimmel szorgosan jártam ki a gyümölcsösbe segíteni, és persze szigorúan ellenőrizni a termések minőségét, ízét :). A föld végében van 3 mandulafa, amelyek már nyár elején izgatták a fantáziám, de mamám már jó előre felhívta a figyelmem rá, hogy ne számítsak sok kóstolóra, ugyanis neki tervei vannak a mandulával. Sajnos a rossz időjárás miatt a termés nagy része odalett, de ami megmaradt, azt mind beleadtuk ebbe a sütibe, ami nálunk a karácsony fénypontja lett :) (a híres somlói mellett). A mandula hiányát a diófánk szorgosan igyekezett feledtetni, így az is került a sütire bőven.  Az eredeti recept szerint amúgy elvileg még a töltelékkel megpakolva is be kéne tenni a sütőbe a tésztát, de nekünk az "előpróbánál" ez azt eredményezte, hogy szétfolyt a töltelék, úgyhogy ezt a lépést elhagytuk.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...