Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd fahéjas-gyömbéres keksz

Svéd fahéjas-gyömbéres keksz
Svéd fahéjas-gyömbéres keksz
18 perc / előkészület: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma délután megéheztem egy kis finomságra, ez lett belőle... A receptet Stahl Judit: Gyors édességek című könyvéből készítettem el.

hozzávalók / 12 adag

A fűszerkeverékhez

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt (gázsütőn 3 fokozat). A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral.
  2. A fűszerkeveréket összeállítjuk.
  3. A lisztet, cukrot kimérjük (a cukorból visszatartunk annyit, hogy elegendő legyen a kekszek megszórásához), és hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sütőport, a sót, a mézet és a puha vajat, és a fűszerkeveréket. Ezt a masszát puha tésztává összedolgozzuk robotgéppel.
  4. A tésztából kisebb, diónyi gombócokat formázunk, és jó távolra egymástól letesszük a tepsibe. Lisztbe mártott pohár segítségével 3-4 mm-es korongokká lapítjuk.
  5. A korongok tetejét felvert tojásfehérjével lekenjük, és a maradék cukrot rájuk hintjük.
  6. Betesszük a sütőbe. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 318
elküldve: 10
receptkönyvben: 342
elkészítve: 17/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Twinkukta

Mióta szakács: 2012.02.06.
10 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: skandináv
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

svéd vajas keksz, gyömbéres keksz, fahéjas keksz, vajas keksz

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bogczi
bogczi / bogczi Fri, 2015-03-27 15:22

Gyors, egyszerű, és nagyon jól lehet alapreceptnek használni :) A párommal a kedvencünk az, amikor kínai ötfűszert és narancshéjat teszek a tésztába, de próbáltam már vaníliásan, citrusosan (citrom és narancshéj), kávésan.. :)

Twinkukta
Twinkukta / Twinkukta Fri, 2015-03-27 19:27

Nagyon nagyon örülök bogczi ! :) És köszönöm az alternatívákat, muszáj lesz újra elkészítenem !:)

Viljalex
Viljalex Sat, 2014-11-22 22:25

Szia! Szerinted meddig áll el? Karácsonyi ajándék lenne.... Köszi!

Twinkukta
Twinkukta / Twinkukta Thu, 2014-11-27 23:39

Szia! hát sajnos biztosra semmit nem tudok mondani, mert már rég készítettem és akkor is gyorsan elfogyott:) de szerintem, ha dobozba elteszed akkor max. 1-2 esetleg 3 hét...de egyáltalán nem biztos! sajnálom, hogy nem tudtam segíteni, próbáld ki előtte ,az a legbiztosabb:) jó sütést!

Anitaaa
Anitaaa Sun, 2012-05-27 11:02

A gyömbér nagyon karakteres ízt adott, és mézzel párosítva isteni volt:) Én kinyújtottam a tésztát, és kör alakú formával szaggattam ki a kekszet, talán így kicsit kevesebb idő volt:)

Twinkukta
Twinkukta / Twinkukta Wed, 2012-06-20 13:16

Kedves Anita!
Örülök, hogy ízlett!Köszi az ötletet, következőnek én is így fogom kinyújtani!
Üdv,
Twinkukta

Culpa
Culpa Fri, 2012-03-30 14:29

Az én kekszeim valamiért odaragadtak a sütőpapírhoz, alig tudtam őket kivenni. Az íze amúgy finom lett.

187
gyömbér 2 kk
fahéj 1 kk
szegfűszeg 1 késhegynyi
fehér bors 1 késhegynyi
finomliszt 20 dkg
szódabikarbóna 0.5 kk
sütőpor 1 csipet
cukor 10 dkg
vaj 10 dkg
méz 5 ek
1 csipet
tojásfehérje 1 db