Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pisztáciás sablé

Pisztáciás sablé
Pisztáciás sablé
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sablé egy francia omlós, vajas aprósütemény.  Ebből az adagból kb. 60 db. keksz lesz.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkavarjuk a sóval, porcukorral, vanília cukorral és citromhéjjal. Megszórjuk a kockákra vágott vajjal. Hozzáadjuk a tojásfehérjét, pisztáciát és a tőzegáfonyát. Sima, puha tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát 2 egyenlő részre osszuk, mindegyikből kb. 20 cm hosszú rudat formázzunk. A rudakat háztartási fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a fagyasztóba.
  3. A rudakat kicsomagoljuk, meghempergetjük a bors-cukor keverékbe, majd éles késsel kb. 4 mm vastagságú szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 12 perc alatt világosra sütjük. Kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 673
elküldve: 1
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

vajas keksz pisztáciával, pisztáciás keksz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bubu46
Bubu46 Wed, 2018-08-08 06:19

Beszereztem minden - ma a végére járok ennek a klassz receptnek...az áfonyát is darabolni fogom (bár lehet hogy nem kellene ).Előre tudom, hogy ez csak jó lehet ! Köszönöm a receptet !
Elkészült - hát a színével nem vagyok kibékülve - valamivel be fogom vonni. A pisztáciát nem nagyon lehet kiérezni, de finom,omlós !

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sun, 2013-12-15 13:27

Kedves Glaser! Köszönöm,ezt a jó kis receptet,remélem nem bánod,ha megsütöm,mert éppen most kaptam Brontei pisztáciát.

292
finomliszt 280 g
porcukor 80 g
2 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaj 220 g
tojásfehérje 2 db
pisztácia 80 g
tőzegáfonya 80 g
rózsabors 3 ek
cukor 1 ek