Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Finomfőzelék sült csirkecombokkal

Finomfőzelék sült csirkecombokkal
Finomfőzelék sült csirkecombokkal
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szilveszterről megmaradt franciasaláta alapból találtam ki ezt ebédre. :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajat összekeverjük a csirke fűszerkeverékkel, és jól belemasszírozzuk a combokba. Lefedve először megpuhítjuk, majd ha jó puha, akkor átrakjuk őket a tepsibe, és tovább sütjük őket, míg szép pirosak nem lesznek.
  2. A franciasaláta alapot margarinon megpároljuk, cukrozzuk, vegetázzuk picit, és ha megpuhultak a zöldségek, felöntjük a tejjel, és ha felmelegedett, behabarjuk a liszttel, és kész a finomfőzelék.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 37 723
elküldve: 1
receptkönyvben: 165
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Almási Zsófia

Mióta szakács: 2011.02.28.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

finomfőzelék sült csirkével, sült csirkecomb finomfőzelékkel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Naschkatze
Naschkatze Sat, 2013-02-02 18:06

Kedves Zsófi! Ez volt életem eddigi legfinomabb finomfőzeléke, illetve az első sikeres rántásom, eddig sosem sikerült a megfelelő állagot elérnem. Köszönöm! :) Ezt a fajta rántási metódust bármilyen (lisztes rántással készülő) főzeléknél lehet alkalmazni? (az olajon lepirítós-vízzel felöntős változat helyett)
Köszönettel: Nasicica

Sophyeka
Almási Zsófia / Sophyeka Mon, 2013-02-04 21:46

Szija Cica ! :)
Nagyon örülök a sikerednek ! :) Én igen,ezt szoktam minden ilyen tejjel készülő főzeléknél,mint pl a borsó,vagy répa vagy jelen esetben a finom ! :)
Az "olajon lepirítós-vízzel felöntős" rántást,inkább leveseknél alkalmazzák....

Naschkatze
Naschkatze Sat, 2013-02-02 18:05

Kedves Zsófi! Ez volt életem eddigi legfinomabb finomfőzeléke, illetve az első sikeres rántásom, eddig sosem sikerült a megfelelő állagot elérnem. Köszönöm! :) Ezt a fajta rántási metódust bármilyen (lisztes rántással készülő) főzeléknél lehet alkalmazni? (az olajon lepirítós-vízzel felöntős változat helyett)
Köszönettel: Nasicica

Sophyeka
Almási Zsófia / Sophyeka Sun, 2015-11-01 20:25

Szija Rox !
a behabarást Én úgy csinálom,hogy 1-max 2 evőkanál liszthez rakok
a főzelék meleg tejéből,és úgy kavarom ki csomómentesre,és aztán öntöm bele a főzelékbe ! :) és aztán a rotty,és kész...

rox
rox Wed, 2012-01-18 19:36

szia Zsófi!
a "behabarjuk a liszttel" az azt jelenti, hogy nem kell elkeverni tejfölben, csak rászórni a fözelékre és elekverni, egy rottyantás és kész?

köszi a választ !

rox

850
csirkecomb 3 db
csirke fűszersó 20 g
olívaolaj 3 ek
franciasaláta alap 500 g
tej 0.5 l
finomliszt 1 evőkanál