r
Nosalty Logó

Fetával töltött jalapeno

NS
Fetával töltött jalapeno
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

354
Kalória
18.2g
Fehérje
9.7g
Szénhidrát
28g
Zsír
172.6g
Víz
106.7g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 710 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2280.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    616 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    1158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    172.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2951 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4561.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    2316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    345.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    818 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    480 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    5902 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 710 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1256 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

  1. GUMIKESZTYŰBEN! (mondom, gumikesztyűben, komolyan, én elkövettem a hibát, hogy nem használtam, és utána megdörzsöltem a szemem... egy jó ideig nem mertem utána kimenni a mosdóba) félbevágjuk és kimagozzuk a paprikákat.
  2. A fetát összetörjük, kikeverjük a felaprított fűszernövényekkel (lehet másokat is használni, pl. bazsalikomot is tettem bele másodjára), és a fűszerekkel, valamint a tejföllel, a paprikákat megtöltjük vele. Még mindig nem vesszük le a kesztyűket!
  3. Bepakoljuk őket sütőbe, ha valaki nagyon szeretné, megszórhatja reszelt sajttal is, szerintem felesleges, és nagyjából 10 perc alatt megsütjük őket előmelegített sütőben. Köretnek én kukoricás-borsós rizst készítettem, de bármi mással is lehet tálalni. Jó étvágyat hozzá!
  4. NE NYÚLJ A SZEMEDHEZ!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Hát az úgy volt, hogy megkívántam a csípőset, és mit ad Isten, a boltban épp volt egy adag gyönyörű csili, occóér'. Naná, hogy nem hagytam ott! Nem tudtam, mit kezdjek vele, de végülis praktikussági okokból semleges ízekkel töltöttem meg - tudniillik, ha még egy jó kis fűszeres tölteléket belepakolok, hótziher, hogy kellemetlen estém lett volna, amit aztán évekig emlegetek. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...