Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fetás burgonyatallérok

Fetás burgonyatallérok
Fetás burgonyatallérok
63 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én most egy fűszeres joghurt kíséretében önálló ételként tálaltam, de tálalhatjuk köretként sült húsok, halak mellé vagy feltétként főzelékekhez, salátákhoz. Feta helyett elkészíthetjük durvára reszelt hegyi sajttal is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, majd fövő sós vízben kb. 35-40 perc alatt megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, áttörjük, hagyjuk hűlni.
  2. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a vajban megdinszteljük, majd a burgonyához adjuk.
  3. A tojást és a keményítőt a burgonyához dolgozzuk. Sóval, borssal és a fűszerkeverékkel fűszerezzük. Rámorzsoljuk a fetát, és jól eldolgozzuk. A masszából 8 golyót formázunk, enyhén ellapítjuk.
  4. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és a burgonyatallérokat közepes hőmérsékleten oldalanként 4-4 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 127
elküldve: 2
receptkönyvben: 135
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyalángos

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

621
burgonya 500 g
vöröshagyma 0.5 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
vaj 1 ek
tojás 1 db
étkezési keményítő 1 evőkanál
feta sajt 100 g
olasz fűszerkeverék 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 50 ml