Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petrezselymes dinsztelt burgonya

Petrezselymes dinsztelt burgonya
Petrezselymes dinsztelt burgonya
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anya akkor szokott csinálni, amikor bejön szezonba az újkrumpli, mert annak még nagy a nedvességtartalma, és ahhoz nem kell plusz víz, mert saját magát párolja. Volt barátom anyukájával is nagyon sokat csináltunk...

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én most legutóbb (a képen is látszik) rántott cukkinivel tálaltam. De pl. rántott szelettel, rántott sajtal, sült hússal is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük karikára vagy kockára, és megmossuk.

  2. Egy lábasba kevés zsírt olvasztunk, beletesszük a felvágott krumplit, ráöntünk kb. 1-1,5 dl vizet.

  3. Megsózzuk.

  4. Fedő alatt pároljuk a krumplit. Időnként megkavarjuk, hogy ne ragadjon le.

  5. Amikor már majdnem kész, levesszük a fedőt, belekavarjuk a petrezselyemzöldet, és fedő nélkül pároljuk még kb. 5-6 percre.

  6. Szinte bármihez nagyon finom köret. Jó étvágyat!!!


 

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 642
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Viki1014

Mióta szakács: 2012.06.26.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

párolt burgonya, petrezselymes párolt burgonya, dinsztelt krumpliköret petrezselyemmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

331
újkrumpli 3 kg
0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek
víz 1 dl