r
Nosalty Logó

Tepsis krumpli

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Beus
Tepsis krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 215 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 430 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 83 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 215 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 430 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 83 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát jól mossuk meg és töröljük szárazra. Nem kell meghámozni!
  2. Vágjuk ízlés és mérettől függően félbe, negyedbe.
  3. Keverjük össze a fűszerekkel és az olajjal.
  4. Vágott felükkel lefelé rendezzük sütőpapírral bélelet tepsibe.
  5. Alufóliával letakarva süssük 25 percet előmelegített sütőben.
  6. Ha megpuhult, vegyük le a fóliát és pirítsuk meg.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 103328
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 25.

Receptkategóriák

Ezzel a módszerrel az egyszerű köretet is változatossá tehetjuk. Készíthetjük csípősen, fokhagymával, rozmaringgal sőt szezámmaggal is nagyon finom, csak képzeletünk szabhat határokat. Az igazi újkrumplit alufólia nélkül is süthetjük, az öregebbnél ajánlatos letakarni, mert könnyen kiszárad.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves BaBa! Azt írod hogy fóliával letakarva, 25 percig kell sütni, el?melegített süt?ben. Egy kis pontosítást szeretnék kérni: hány fokon?, h?légkeverésre, vagy alsó-fels? sütésre kell beállítani a süt?t?

Beus

Szia, Elnézést, de csak most vettem észre a kérdést :-( Én 200 fokon szoktam sütni h?légkeveréssel. Sima alsó fels? sütéssel is lehet, de akkor egy kicsit hosszabb sütési id?vel kell számolni.

szépróza

sziasztok, lehet, h már más is rájött, minden estere én nem vagyok rest megosztani veletek, h az olajozás véleményem szerint úgy a legegyszer?bb, h egy zárható m?anyagedénybe tesszük a krumplit, lelocsoljuk az olajjal, lezárjuk a dobozt, és jól összerázzuk. köszönet a jó kis receptért :-)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Ha megengedtek még annyi kiegészítést, hogy a legjobb, ha a tepsit is el?melegítjük, hogy igazán forró legyen, akkor nagyon finom ropogós lesz. Én nem szoktam letakarni, hanem félid?ben megfordítom a darabokat. A másik, amit szintén érdemes lehet kipróbálni, ha a krumplit az olajozás-f?szerezés fázis el?tt 3-5 percre bedobjuk a mikróba. Ezzel az a cél, hogy az átforrósodott krumpli jobban magába szívja az olajat és a f?szereket. Nálunk bejött, s egy kísérletet megér. Kedves Beus! Nagyon köszi, hogy feltetted a receptet! További jó sütést-f?zést! Üdv: Mariann

Leona49

Kedves Mindenki! A mikró használatát inkább mell?zétek, mindenki jobban jár az étel is és Ti is! :-) Leona

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek