Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis krumpli

Tepsis krumpli
Tepsis krumpli
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a módszerrel az egyszerű köretet is változatossá tehetjuk. Készíthetjük csípősen, fokhagymával, rozmaringgal sőt szezámmaggal is nagyon finom, csak képzeletünk szabhat határokat. Az igazi újkrumplit alufólia nélkül is süthetjük, az öregebbnél ajánlatos letakarni, mert könnyen kiszárad.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát jól mossuk meg és töröljük szárazra. Nem kell meghámozni!
  2. Vágjuk ízlés és mérettől függően félbe, negyedbe.
  3. Keverjük össze a fűszerekkel és az olajjal.
  4. Vágott felükkel lefelé rendezzük sütőpapírral bélelet tepsibe.
  5. Alufóliával letakarva süssük 25 percet előmelegített sütőben.
  6. Ha megpuhult, vegyük le a fóliát és pirítsuk meg.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 100 561
elküldve: 8
receptkönyvben: 957
elkészítve: 40/59
Facebookon megjelent: -

szakács

Beus

Mióta szakács: 2009.07.21.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres krumpli, fűszeres burgonya, tepsis fűszeres krumpli

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Leona49
Leona49 Fri, 2012-09-28 21:55

Kedves Mindenki!
A mikró használatát inkább mellőzétek, mindenki jobban jár az étel is és Ti is! :-)
Leona

lilkapsas
lilkapsas Fri, 2012-08-17 11:59

Sziasztok!
Ha megengedtek még annyi kiegészítést, hogy a legjobb, ha a tepsit is előmelegítjük, hogy igazán forró legyen, akkor nagyon finom ropogós lesz. Én nem szoktam letakarni, hanem félidőben megfordítom a darabokat. A másik, amit szintén érdemes lehet kipróbálni, ha a krumplit az olajozás-fűszerezés fázis előtt 3-5 percre bedobjuk a mikróba. Ezzel az a cél, hogy az átforrósodott krumpli jobban magába szívja az olajat és a fűszereket. Nálunk bejött, s egy kísérletet megér.
Kedves Beus! Nagyon köszi, hogy feltetted a receptet! További jó sütést-főzést!

Üdv:

Mariann

szépróza
szépróza / szépróza Wed, 2011-07-13 16:53

sziasztok,

lehet, h már más is rájött, minden estere én nem vagyok rest megosztani veletek, h az olajozás véleményem szerint úgy a legegyszerűbb, h egy zárható műanyagedénybe tesszük a krumplit, lelocsoljuk az olajjal, lezárjuk a dobozt, és jól összerázzuk.
köszönet a jó kis receptért :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-09-13 16:22

Kedves BaBa!
Azt írod hogy fóliával letakarva, 25 percig kell sütni, előmelegített sütőben.
Egy kis pontosítást szeretnék kérni: hány fokon?, hőlégkeverésre, vagy alsó-felső sütésre kell beállítani a sütőt?

mandaszb
Beus / mandaszb Fri, 2009-10-09 15:01

Szia,

Elnézést, de csak most vettem észre a kérdést :-( Én 200 fokon szoktam sütni hőlégkeveréssel. Sima alsó felső sütéssel is lehet, de akkor egy kicsit hosszabb sütési idővel kell számolni.

215
burgonya 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csípős paprikakrém 0.5 kávéskanál
kakukkfű 0 ízlés szerint