r
Nosalty Logó

Krumplisaláta házi majonézzel

Pikikee
Krumplisaláta házi majonézzel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A krumplisalátához

A majonézhez

794
Kalória
5.4g
Fehérje
33.5g
Szénhidrátok
72.3g
Zsír
200.3g
Víz
80.4g
Koleszterin
3g
Rost
8.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A krumplisalátához

A majonézhez

Összesen 794 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A krumplisalátához

A majonézhez

Összesen 4759 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A krumplisalátához

A majonézhez

Összesen 223 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    200.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 794 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    433.7 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2117.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    904 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1202 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    142 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    619 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 4759 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

A krumplisalátához

  1. A burgonyát alaposan megtisztítjuk és feltesszük főni (sós lébe egészbe, de időhiányában mehet megpucolva és darabolva, én úgy szoktam :) ).
  2. Ha megfőtt, megpucoljuk és elszeleteljük. (Néha kockára vágom, de lehet karikára is.)
  3. Egy tálba felszeljük a hagymát csíkokra, kevés sót teszünk rá, majd erre ráborítjuk a szeletelt burgonyát.Megsózzuk és ráöntjük az ecetes-cukros lét.
  4. Elrakjuk félre pár órára, de a legjobb, ha egy egész este áll.
  5. Másnap délelőtt elkészítjük a házi majonézt (a lent leírtak szerint).
  6. Az ecetes-cukros lét leszűrjük a burgonyáról (nem baj, ha kevés lé marad alatta) és ráöntjük a majonézt.
  7. Házi majonéz: A tojássárgáját, lisztet, vizet, étolajat, sót egy kis lábosban sűrűre főzzük.
  8. Mikor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mustárt, cukrot és a citromlét (ebben a sorrendben)és jól összekeverjük. Kóstoljuk meg, hogy a mi ízlésünknek megfeleljen. Ha valamelyik összetevőt markánsabb ízben szeretnénk, akkor abból tegyünk még bele.
  9. Legvégén belerakjuk a tejfölt és azzal is alaposan összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Szeretem a majonézt. De időhiányában mindig készen vásároltam. Aztán kifejlesztettem a saját módszerem szerint, ami gyors is, finom is, és nem kell féltenem a családom a szalmonella mérgezéstől a legnagyobb melegben sem. Mivel a tojás hőkezelt, így nem romlik meg olyan hamar. Azóta én csak így csinálom, nem vesződök a tojás csurgatásával. 5 perc alatt megoldom. Próbáld ki bátran, nem fogod megbánni :)  

További receptek

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!