r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos burgonyasaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Aszalt paradicsomos burgonyasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1542 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    725 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    712 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12394 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 387 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    89.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4351.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    2899 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    556.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    848 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2846 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    49574 micro
  • Lut-zea
    4090 micro
Összesen 1542 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4586 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt paradicsomot leöntjük forró vízzel és min. fél órát állni hagyjuk, majd apróra feldaraboljuk.
  2. A főtt, kihűlt, meghámozott krumplikat felnegyedeljük és vékony, kb 1/2 centis szeletekre vágjuk.
  3. Az öntethez az olajat, a balzsamecetet, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot jól elkeverjük.
  4. A petrezselyemzöldet felaprítjuk.
  5. Végül a krumplit, a paradicsomot, az öntetet és a petrezselyemzöldet összekeverjük.
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13000
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 05.

Ajánló

Finomabb lesz, ha hagyjuk állni egy éjszakát a hűtőben, de tálalás előtt 1-2 órával vegyük ki, mert szobahőmérsékleten élvezhető igazán. Ha olajban eltett paradicsomot használunk, természetesen elmarad az áztatás.  

Receptkategóriák

Aszalt paradicsomot vettem egyszer a piacon Olaszországban. Ehhez kerestem valami jó receptet amit itt  meg is találtam. Igaz, egyszerűsítettem egy kicsit. Ez a saláta isteni vendégváró, előre elkészíthető és nagyon fog ízleni azoknak, akik szeretik a mediterrán ízeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...