r
Nosalty Logó

Fermentált szójabab "natto" quinoával

NS
Fermentált szójabab "natto" quinoával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

495
Kalória
23.6g
Fehérje
59.3g
Szénhidrát
20.5g
Zsír
267.7g
Víz
-
Koleszterin
13.5g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1485 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1566.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    267.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    582 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1905 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4700 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    1381 mg
  • Nátrium
    2025 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    177.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    803 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1747 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    611 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    817 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5716 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3301 micro
Összesen 1485 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

  1. Felforrósítunk egy kis olívaolajat a lábosban, rádobjuk a jól átöblített quinoat, egy kicsit megpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, adunk hozzá egy kis sót (vegetát is lehet), és megfőzzük. Amint kész, félrerakjuk.
  2. Egy másik serpenyőben olívaolajat forrósítunk, rádobjuk a felaprított újhagymát, egy kicsit megfonnyasztjuk.
  3. A kedvenc zöldségeinket megpucoljuk, és felaprózzuk, majd az újhagymához adjuk. Sózzuk meg egy kicsit a zöldségeket, hogy kiengedjék jól a levüket, amennyiben szükséges, öntsünk alá egy kis vizet. Vigyázzunk a sózással a szójaszósz miatt.
  4. Egy evőkanál szójaszósszal meglocsoljuk a zöldségeket, majd roppanósra pároljuk. Amint kész, akkor hozzákeverjük a fermentált szójababot (lehet venni ázsiai boltokban, de helyettesíthetjük sima főtt szójababbal és egy kis tofuval mellé), és jól összekeverjük.
  5. A kész quinoat (eredeti recept alapján szusi rizst) hozzáadjuk, illetve a maradék szójaszószt és a sötét szezámolajat is az egyveleghez. Összekeverjük, és végül jöhet a szezámmag és az alga (szárított algát is lehet venni zacskóban, de ha a nori lapot darabokra tépkedjük, az is megteszi).
  6. Utolsó mozzanatként, ha kell sózzuk, borsozzuk, kavarunk rajta egyet, és készen is van. Eredetileg hidegen tálaljuk, de én jobban szeretem melegen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Nagyon sok újdonságot kóstolok meg itt Ázsiában, és nagyon meg is szerettem ezeket az ételeket. Minden hozzávalóhoz ajánlok helyettesítőt, hogy otthon is meg tudja csinálni mindenki. Ez egy abszolút japán fogás (akár koreai is lehetne). Az eredeti recept alapján természetesen rizzsel tálalva :-)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek