r
Nosalty Logó

Hajdinás-lednekes, padlizsános ragu

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BioValue
Hajdinás-lednekes, padlizsános ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

Összesen 459 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

Összesen 2758 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A raguhoz

Összesen 240 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 459 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118 g

Zsír

  • Összesen
    107.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3864.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    722 mg
  • Foszfor
    2076 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 2758 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. A hajdinát tisztára mossuk, majd egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
  2. Apróra vágjuk a hagymát, kockákra a padlizsánt és a paprikát. A ledneket 5 percig sós vízben főzzük, majd azonnal leöblítjük hideg vízzel (hogy megtartsa a szép zöld színét).
  3. A sajtot felkockázzuk.
  4. A hagymát az olívaolajon megdinszteljük, a felkockázott padlizsánt és zöldpaprikát rátesszük, sóval, kevés borssal megszórjuk és 5 percig pirítjuk.
  5. A lecsepegtetett hajdinát összekeverjük a tojással és a lednekkel, majd a pirított zöldségekhez keverjük.
  6. Víz hozzáadásával addig főzzük, míg a hajdina megpuhul. Végül hozzákeverjük az olívaolajat.
  7. Kerámiatálban, a sajttal díszítve szervírozzuk.
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 137
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 24.

Ajánló

Használhatunk mozzarella, cheddar vagy egyéb fajta sajtot, a személyes preferenciák szerint. Tálalás előtt igény szerint sütőben is összesüthetjük. Köretként friss zöldségeket is adhatunk hozzá, például zöldpaprikát vagy uborkát. Vegyük figyelembe a különböző konzisztenciájú összetevők főzési idejét, például főzzük a hajdinát rövidebb, a borsót hosszabb ideig.

Receptkategóriák

Hajdinás-lednekes, padlizsános ragu
BioValue 5 recept

Egy pofonegyszerű vegetáriánus ragu, különleges alapanyagokkal (amelyek helyettesíthetőek ugyan, de nagyon ajánlani tudjuk a felkutatásukat), ami pikk-pakk elkészíthető ebédre vagy vacsorára.

Hozzávalók

A raguhoz

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek