r
Nosalty Logó

Fenyőmaggal grillezett kecskesajt dióolajos salátával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Fenyőmaggal grillezett kecskesajt dióolajos salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 598 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1197 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 260 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1428.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    573 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2068 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1225 micro
Összesen 598 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    106.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2857.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    802 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2451 micro
Összesen 1197 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    895 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 260 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kecskasajtotkb.másfélujjnyi vastag szeletre vágjuk és kisméretű pogácsaszaggatóval 6 db korongot formázunk belőle. Tipp: ha kevesebb "gyártási hulladékot" szeretnénk a szánkban eltüntetni :) akkor háromszögre vagy téglalapra is vághatjuk.
  2. Megkenjük pici sóval elkevert olivaolajjal (hogy jobban ragadjon rá a mag), majd durvára őrölt fenyőmagba nyomkodjuk. Jó alaposan nyomkodjuk bele a fenyőmagba. (Én a két tenyerem között is összenyomkodtam.)
  3. Felhevített, pici olajjal kikent vastag aljú serpenyőben lassú tűzön mindkét oldalát megsütjük.
  4. Kevés sóval ízesített, dióolajos salátával kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 10749
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 18.

Ajánló

Fenyőmag híján készíthető kesudióval, sima dióval is, mindegyiknek más és más lesz az ízvilága. Sőt, akár juhsatból is készíthető.

Receptkategóriák

A kecskesajt olyan étel, amit valaki vagy szeret, vagy meg nem enné semmi pénzért. Középút nincs.:) Na jó, van olyan, amit annyira én sem szeretek, mert konkrétan akolszaga van neki. Grillezve (is) nagyon finom, viszont igazándiból még sosem sikerült úgy megsütnöm, hogy ne lettek volna gondok a halmazállapotával, általában amőbaformát öltött, imitt-amott elfolyt, stb. Aztán kitaláltam, hogy mi lenne, ha bevonnám valamivel (persze nyilván nem panírral...). Most aprított fenyőmaggal készítettem, amint a képen is látszik, nem mászott el semerre, megtartotta a formáját, persze ez attól is függ, milyen a kecskasajtunk. Ehhez az ételhez félkemény sajtra van szükség. Tudom, nem győzöm elégszer hangsúlyozni, de ez is egy "rendkvül bonyolult" és "időigényes" étel, viccet félretéve, 10 percbe sem tart elkészíteni és a végeredmény maga  a csoda. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek