Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fenyőmaggal grillezett kecskesajt dióolajos salátával

Fenyőmaggal grillezett kecskesajt dióolajos salátával
Fenyőmaggal grillezett kecskesajt dióolajos salátával
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kecskesajt olyan étel, amit valaki vagy szeret, vagy meg nem enné semmi pénzért. Középút nincs.:) Na jó, van olyan, amit annyira én sem szeretek, mert konkrétan akolszaga van neki.
Grillezve (is) nagyon finom, viszont igazándiból még sosem sikerült úgy megsütnöm, hogy ne lettek volna gondok a halmazállapotával, általában amőbaformát öltött, imitt-amott elfolyt, stb.

Aztán kitaláltam, hogy mi lenne, ha bevonnám valamivel (persze nyilván nem panírral...). Most aprított fenyőmaggal készítettem, amint a képen is látszik, nem mászott el semerre, megtartotta a formáját, persze ez attól is függ, milyen a kecskasajtunk. Ehhez az ételhez félkemény sajtra van szükség.

Tudom, nem győzöm elégszer hangsúlyozni, de ez is egy "rendkvül bonyolult" és "időigényes" étel, viccet félretéve, 10 percbe sem tart elkészíteni és a végeredmény maga  a csoda. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Fenyőmag híján készíthető kesudióval, sima dióval is, mindegyiknek más és más lesz az ízvilága. Sőt, akár juhsatból is készíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kecskasajtot kb. másfél ujjnyi vastag szeletre vágjuk és kisméretű pogácsaszaggatóval 6 db korongot formázunk belőle. Tipp: ha kevesebb "gyártási hulladékot" szeretnénk a szánkban eltüntetni :) akkor háromszögre vagy téglalapra is vághatjuk.
  2. Megkenjük pici sóval elkevert olivaolajjal (hogy jobban ragadjon rá a mag), majd durvára őrölt fenyőmagba nyomkodjuk. Jó alaposan nyomkodjuk bele a fenyőmagba. (Én a két tenyerem között is összenyomkodtam.)
  3. Felhevített, pici olajjal kikent vastag aljú serpenyőben lassú tűzön mindkét oldalát megsütjük.
  4. Kevés sóval ízesített, dióolajos salátával kínáljuk.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 575
elküldve: 2
receptkönyvben: 310
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

grillezett kecskesajt aprított fenyőmaggal, kecskesajt falatok

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kitike
Kitike / kitike Sun, 2014-12-14 14:11

Sziasztok! Most ismerkedem a kecskesajttal, mivel pár hete istenit ettem étteremben és azóta fenem rá a fogam. Presidentet vettem, nagyon drága. Durvára darabolt dióval és szűzpecsenyével készíteném. Jó ötlet így is? Köszi.

z1
z1 / z1 Sat, 2011-02-19 01:44

Szia!
A kajád jónak tűnik!
De mi az amit mellé csepegtettél?
Valami balzsamecet redukció???
Mert, ha már odaraktad, gondolom meg is eszed.
Jó lenne tudni, mert az viheti el az ízét erre, vagy arra.
Z.

z1
z1 / z1 Mon, 2011-02-21 18:27

Szia!
Nyilván én sem kimondottan erre a hat cseppre gondoltam, hanem úgy általában a balzsamecetre, vagy annak redukciójára mint olyanra:)))

Z.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2011-02-18 13:06

Már én is blogon néztem, nagyszerű párosítás ez a fenyőmag-kecskesajt kombó!:)) Egy biztos, mi szeretjük a kecskesajtot. Így, meg egy kis plusszal már nagy baj nem történhet...:))) Köszi a receptet! Puszi: Mrs Smith

TeaRoom
TeaRoom / TeaRoom Fri, 2011-02-18 12:37

Kedves Juci!
Fantasztikusan néz ki, biztosan kipróbáljuk! A többi receptedhez is gratulálunk nem is beszélve a szép fotókról!
üdv: Tearoom csapat

tenger
tenger / tenger Fri, 2011-02-18 12:12

Ha Te mondod, biztosan működik a mászásgátló!
Már enném! :-)

üdv,
T.

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Fri, 2011-02-18 15:29

Szia tenger, amint a képen is látszik, nem lett amőba, viszont tényleg kis lángon kell sütni, mert a mag megéghet (nekem is megperkálódott imitt-amoott :D)

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Fri, 2011-02-18 12:02

Kedves Juci! Pont tegnap este nézegettem a blogodon ezt a receptet☻Egyetlen bajom van a kecskesajttal, de eddig nem tudtam megmondani, hogy mi. Most te megtaláltad a keresett szót rá : akolszag . De mint írod van, amelyiknek nincs ilyen. Hát akkor kérem a pontos nevét, melyiket kell megvenni. Üdv. Icu.♥

Ja, és a blogodon láttam azt a mesés tortatálat. Találtam egy sokkal olcsóbb oldalt, ahol elvileg van. Ha valakit érdekel, szívesen megírom. (az expressz túrótortánál)

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Fri, 2011-02-18 15:27

Szia mislenbaba, a Tescóban vettem, a papírján ez áll: Soma's kecskesajt (tudtommal magyar) egyáltalán nem büdi :), és az ára is tűrhető (láttam már olyat is, aminek 6-7000 Ft volt kilója...)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-18 11:53

Kedves Jucus!
Gyönyörű... már megint, még mindig... Csoda szép a kép, mivel sajtimádó vagyok, szívesen megkóstolnám:) Puszi: Erika

598
kecskesajt 20 dkg
fenyőmag 5 dkg
olívaolaj 1 ek
salátakeverék 20 dkg
dióolaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint