Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe göngyölt grillsajt

Baconbe göngyölt grillsajt
Baconbe göngyölt grillsajt
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekkel ezelőtt ismertem meg a grillsajtot. Egy társasággal egy bakonyi község eldugott zugában Halloween partyt rendeztünk, egy túrázós hosszú hétvégével egybekötve. Az utolsó napra már mindenki teljesen teleette magát, és el is fogyott a sok nehéz étel (bográcsolás volt a fő ételkészítési tevékenység), így a nevezett utolsó ebédre valami könnyűt szerettünk volna. Ekkor került a szemem elé a nevezett grill sajt, ami ugyan nem könnyű, de mégis finom étek. Azóta rendszeresen készítem, több változatban is, sokszor köretnek, de fűszerezve akár főételnek is, itt az egyik legalapabb változatot mutatom be, ami annyira egyszerű, hogy igazából receptnek sem biztos, hogy nevezhető.

hozzávalók / 2 adag

  • 20 dkg grill sajt (kimondottan grillezéshez használható, tömör, ruganyos, tömbsajt)
  • 15 szelet bacon
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • zöldfűszer ízlés szerint

ajánlat

Különösebb fűszerezés nélkül ajánlom köretnek, bármilyen szaftosabb húsétel mellé. Sózás nélkül is markánsan sós az íze, vigyázzunk, tényleg csak kevés sót használjunk, ha ízesítünk! Amennyiben főételnek szánjuk, tálaljunk mellé grillezett zöldségeket, gombát, vagy mártogatós, tejfölös-majonézes szószokkal is fogyaszthatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük elő a sajtot. Kinek mekkora az ízlése, vágjuk fel rudakra. Nekem a félszer fél centiméteres rudak jönnek be, ilyenkor a sütés során az egész sajt teljesen átsül, kellemesen ruganyos, telt érzetet kelt majd a szájban, de lehet lapokra is szeletelni (érdemes, amennyiben zöldfűszert szeretnénk hozzáadni).
  2. Terítsük le a szeletelt baconszalonnát egy deszkára, majd helyezzük rá a sajtot. Amennyiben fűszerezni szeretnénk, ekkor kell megtenni, hogy a fűszer a sajt és a bacon közé kerüljön.
  3. Tekerjük szorosan rá a szalonnát a sajtra - készen is vagyunk az előkészítéssel, már csak a sütés marad hátra.
  4. Forró grillen (alul-felül sütős kontaktgrill a legegyszerűbb, de akár tárcsán is el lehet készíteni) süssük addig, míg a bacon roppanósra, aranybarnára sül. Ízlés szerint forgassuk sütés közben.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: - cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 401
elküldve: 0
receptkönyvben: 74
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

_zso2

Mióta szakács: 2009.08.09.
4 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
kategória: tapas
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

grillezett sajt, grillsajt szalonnába tekerve, baconös grillezett sajt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

884
sajt 20 dkg
bacon 15 szelet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldfűszer 0 ízlés szerint