Nosalty Logó

Fényezett sertésborda Jamie Olivertől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Fényezett sertésborda Jamie Olivertől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A fényezéshez ízlés szerint

Összesen 477 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A fényezéshez ízlés szerint

Összesen 951 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A fényezéshez ízlés szerint

Összesen 194 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 477 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1651.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 951 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A fényezéshez ízlés szerint

Elkészítés

A húshoz

  1. A bőrt levágjuk a hússzeletek pereméről. Ezeket hosszában kettőbe vágjuk.
  2. A szeletek mindkét oldalát megkenjük olívaolajjal, sózzuk, és borsozzuk.
  3. Egy serpenyőt megforrósítunk, 1 kk olívaolajat teszünk bele,a bőrcsíkokat beletesszük és addig pirítjuk, sütjük, míg gyönyörű aranybarna - ropogósak lesznek. Ekkor kivesszük őket.
  4. Beletesszük a bordaszeleteket, forgatva 4-5 perc alatt ezeket is aranyszínűre sütjük.
  5. Ekkor sütjük vele az előzőleg olívaolajjal megkentzsályaleveleketfél percig, majd azokatkivesszük.
  6. Kanalazzunk a szeletekre tetszés szerint sárgabarackdzsemet, vagy... stb, egy-egy nagy evőkanállal, és folytassuk a forgatásukat, "bátran pirítsuk addig,amíg egészen sötétvöröses aranyszínűek lesznek, és csodás, ragacsos kéreg képződik rajtuk".
  7. Megcsepegtethetjük néhány csepp citromlével.
  8. Tálaljuk a pörccel, illenek hozzá öntettel készült zöldségfélék, a friss saláta, az egyszerű főtt rizs, krumplipüré.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 13543
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vicikó 251 recept

Jamie főzőiskolája című könyve... Ennyi a sztori;-) Én sárgabarackdzsemet használtam, zsályalevelem nem volt, viszont jázmin rizzsel ettük. Csodálatos finom volt az egész! :-) Csak ajánlani tudom. 

Hozzászólások

pussycat

Ez jo otlet, sose tudtam, mit kezdjek a boros karajjal, amit itt is arulnak. Igy nagyon fincsi lehet! Koszi az otletet kedves Viciko!:))Udv. Veronika

Vicikó

Nagyon szívesen kedves Veronika! Érdemes kipróbálnod egyszer, mert nagyon gyorsan is elkészült, és tényleg, nagyon fincsi volt :-) Vici:-)

Torma

Jamie-jé nem lehetett finomabb, na és a fotó!!??Szakácskönyvbe mehetne...:) Kellemes Husvétot Vici, Torma :)

Vicikó

Azt nem tudom, hogy a " Kedvencemé " milyen volt, - egyszer már megkóstolnám a saját f?ztjét - de igyekeztem mindent ugyanúgy csinálni ahogy leírta, és nagyon fincsi kis vacsink lett! :-) Szakácskönyv...? Milyen jó is lenne? Jó nagy eladott példányszámban!!! :-))))) Én is örömteli Húsvétot kívánok Neked! Vici:-)

Éva-Anyóca

Ez valami csodás finomság, köszönöm. :)

navid

nem értem, rövidkaraj vagy borda? vagy ez ugyanaz?! I.

Vicikó

Igen, ugyanaz. Üdv: Vicikó

Hozzávalók

A húshoz

A fényezéshez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek