r
Nosalty Logó

Rozmaringos csirkemell bacon takaróban

RAW
Rozmaringos csirkemell bacon takaróban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

373
Kalória
20.7g
Fehérje
5.2g
Szénhidrát
27.6g
Zsír
135.2g
Víz
85.4g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1492 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    135.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 373 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    110.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2675.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    816 mg
  • Nátrium
    1508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    540.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1533 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 1492 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

  1. 4 db bacont egymás mellé lefektetünk egy fóliával kibélelt tepsibe.
  2. Tegyük ahosszában felszeletelt hagymát és egy fokhagymát a baconre.
  3. Borssal és sóval meghintjük.
  4. Távolítsuk el a csirke bőrét, és a zsírosabb széleket.
  5. Tegyüka hagymára azegész csontozatlan csirkét.
  6. A csirke tetejére helyezük a rozmaringot, a másik felszeletelt fokhagymát, és borssal meghintjük.
  7. Takarjuk be a maradék baconnel, és tegyük rá a csíkokra vágott paprikát.
  8. Locsoljuk meg a borral.
  9. Fóliával letakarjuk, sütőben kb. 18 percik sütjük.Ekkor leveszük a fóliát róla, és kb. még 15 percig sütjük.
  10. Burgonyával és salátával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Sok rozmaring van a kertemben, így ezt talátam ki. Még mindig nagyon sok rozmaringom van. :) Azért van szükségünk ennyi baconra, hogy teljesen betudjuk takarni a csirkét. A csirke ettől nem lesz zsíros, és mivel a hagyma ágyra fektetjük így alulról sem szívja fel a zsírt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek