Nosalty Logó

Tarhonyás hús Boszi konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Boszi
Tarhonyás hús Boszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pörkölthöz

A tarhonyához

Összesen 835 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pörkölthöz

A tarhonyához

Összesen 5010 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pörkölthöz

A tarhonyához

Összesen 193 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    853 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 835 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242 g

Zsír

  • Összesen
    260.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5118 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    573 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    500 mg
  • Foszfor
    2895 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1636.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    700 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1317 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 5010 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    99 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 193 Kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A tarhonyához

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A húst megmossuk, kisebb kockákra vágjukés a vöröshagymát is.
  2. Egy megfelelő méretű edénybe betesszük az olajat és a vöröshagymát, megdinszteljük.
  3. Ha jó a hagyma, betesszük a húst, és azt is fehéredésig kevergetve pirítjuk, majd meghintjük a pirospaprikával és felöntjük kevés vízzel. Ekkor beletesszük a paprikát, paradicsomot és megfűszerezzük. Fedőt rá,és kb. 1 órát pároljuk, főzzük, ha szükséges vizet öntünk rá. (Tulajdonképpen pörköltet csinálunk!)
  4. Ha már közeledik az 1 óra letelte, egy jó nagy edényben kb. 5-6 ek olajat felforrósítunk, és beleöntjük a tarhonyát. Nagy lángon kevergetve szép barnára pirítjuk, és kb. 0,5 l vízzel felengedjük, majd ízesítjük (ételízesítő vagy só). Fedő alatt főzzük, de gyakran megkeverjük. Kb. 10-15 perc múlva a tarhonyára öntjük a már viszonylag jól megpuhult húst, aminek azért még legyen szaftja.
  5. Innentől kezdve gyakran ránézünk, megkeverjük, ha szükséges vizet pótolunk és sózzuk. Ha figyelmesek vagyunk, nem ég le. Kb. 20 perc kell a közös párolódáshoz, de a hústól is függ. Amikor már késznek érezzük, a feleslegesnek ítélt folyadékot elfőzzük (mi kicsit szaftosabban szeretjük, ez látszik a képen is).
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 293
  • 7 napos nézettség: 1843
  • Össznézettség: 652748
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 03.

Ajánló

Bármikor ehető. Szerintem nem függ az időjárástól sem. Én már készítettem vendégeknek is, ha hétköznap voltak nálunk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A férjem nagyon szereti a pörköltet tésztával, de egy idő után én már unom. Ezért találtam ki, hogy neki is kedvezve, de kicsit az én szám íze szerinti kaját készítsek. Így nagyon szeretjük mindketten. Lehet csirkehúsból is készíteni, úgy is finom szerintünk. Tudom, hogy sokan nem szeretik a "műnek ítélt" Ízvarázst és társait, de én nem vagyok az ellenségük, és ha nem is sokat, de használom őket. Igazán finom ízt ad az ételnek. Ha valaki nem szereti, hagyja ki az ételből. Mi ezt az adagot hármunknak két napra készítjük.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon nagy like :D

Boszi

Köszönöm.Marcsi

csipogó

Megcsináltam, nagyon finom!!!! :)

Boszi

Örülök neki, hogy ízlett. Marcsi

Törölt felhasználó

Szia Boszi13 ! Van olyan recept "nem lehet abbahagyni csirke", ez pedig nem lehet abbahagyni tarhonyás hús... Finom :)

Boszi

Nagyon szépen köszönöm! Ezzel mi is így vagyunk.

Indigo

Ez volt az ebédünk ma, finom lett, megszavazta a család, hogy máskor is lehet! :))))

Boszi

Örülök ha ízlett . Nálunk holnap lesz ez az ebéd!:) Marcsi

grosella

A "könny?" megjelölés miatt neki mertem kezdeni... Életem els? tarhonyás étele, de a pontos leírásnak köszönhet?en magamféle ritkán f?z?cskéz?, "középkezd?k" részére is SZUPER! Nagyon köszönöm!!! :)

Boszi

Szia! Nagyon örülök! További jó f?z?cskézést! Boszi

melodyera

3 héten belül most készül az 5-ik tarhonyás hús. Nem tudjuk megunni. A gyerekek is imádják. Egyszer?en tökéletes! Hálás vagyok a receptért!

Boszi

Szia! Nagyon örülök, hogy megszerettétek. Üdv.: Boszi

Törölt felhasználó

Pár napja készítettem el a recepted alapján és tényleg nagyon ízlett mindenkinek. Nyer? recept!!! :)

Boszi

Örülök, hogy ízlett! Boszi

zalansoo

nagyon fincsi :-) ételízesít? helyett én curryt raktam bele, abban is csomóféle f?szer van, és nem olyan m?

Boszi

Szia! Én nem nagyon szeretem a curryt. Nem 'vitte" el nagyon az ízét? Tudom, hogy az ételízesít? kicsit "m?", de már olyat is kapni ami csak természetes anyagot tartalmaz. Üdv.: Boszi

Mumoska

Úgy voltam ezzel a recepttel, hogy még egyszer utoljára megpróbálkozok tarhonyás húst készíteni és ha most sem sikerül akkor többet rá se nézek. (Eddig vagy nem volt elég szaftos vagy kicsit szárazra sikerült benne a hús...) Hálás vagyok a receptért, végre megtanultam elkészíteni ezt az ételt, úgy ahogyan kell :)

Boszi

Nagyon örülök, hogy receptemmel segítettem! Köszönöm a pozitív visszajelzést!

Törölt felhasználó

Isteni finom lett :) A 16 hónapos kislányom is csak úgy falta :)

Boszi

Bocsi, hogy nem reagáltam több mint 1 éve, de csak most vettem észre! :) Nagyon örülök, hogy még a picike is jót evett bel?le.:)

zsuzsika172

Kedves Boszi! Disznó combból is ilyen finom lesz?

Boszi

Kedves Zsuzsika! Nem vagyok szakért?, így csak gondolom, hogy azzal kicsit szárazabb lesz. Persze van aki úgy jobban is szereti.

Törölt felhasználó

Kedves Boszi! Életemben el?ször készítettem tarhonyás húst, a te recepted segítségével sikerült a férjemet és a kislányomat is elvarázsolni vele! Nagyon köszönöm!

Boszi

Kedves Bodzatea! Elnézést, de én ritkán veszem észre, hogy válaszolnom kéne! Nagyon örülök, hogy sikeres lett a receptem családod körében! Jó sokszor készítsd el! Üdvözlettel: Marcsi

Kryline

Tökéletes lett az els? tarhonyás húsom, köszönöm! :)

Boszi

Nagyon örülök, hogy sikerélményben volt részed! Remélem még sokszor elkészíted családod örömére! Üdv. Boszi

intu

Legjobb recept!

Boszi

Nagyon örülök ha így gondolod!

Zera84

Els? tarhonyás húsomat készítettem ma, és nagyon jó lett. Köszönöm szépen a receptet.

Boszi

Nagyon örülök a sikerélményednek! Remélem még sokszor elkészíted családod legnagyobb örömére! Üdv.: Boszi

Zera84

Abban biztos vagyok, mindenkinek nagyon ízlett :)

Hozzávalók

A pörkölthöz

A tarhonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.