Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Felturbózott, habos tejbegríz karamellszósszal

Felturbózott, habos tejbegríz karamellszósszal
Felturbózott, habos tejbegríz karamellszósszal
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Felnőttek, gyerekek szívesen majszolgatják a tejbegrízt.....általában kakaóval, fahéjjal, csokoládéval szoktuk készíteni a legszívesebben.....néha azonban legyünk bátrak, rugaszkodjunk el a megszokottól.....ezt tettem én is, amikor ezt a receptet megismertem, valahol láttam, s megtetszett.....nem bántam meg.....picit azért változtattam rajta.....gyorsan készen van, semmi különös macera.....egy próbát megér :).....lepjétek meg családotokat e különleges finomsággal.....

hozzávalók / 3 adag

Tejbegríz

Karamellszósz

ajánlat

3 főre írtam, de inkább 2-3 adag, attól függ, ki fogyasztja! :)

Nem tömény, de laktató! Az édességét mindenki saját ízlésének megfelelően "állíthatja" be!

Szólj hozzá!

elkészítés

Tejbegríz

  1. Először is összekészítünk mindent, hogy kéznél legyenek, amik kellenek az elkészítéséhez. Ezután jöhet a főzés: A tojásokat első lépésként szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukrokkal habosra, a fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük mindkettőt.
  2. Egy kisebb lábasban a tejet feltesszük főni közepes lángon, közben beletesszük a sót, s lassan belecsurgatjuk a darát, állandó kavargatás mellett, hogy ne legyen csomós! (Persze, van, aki kifejezetten szereti, ha csomós!) Állandó kavargatás mellett főzzük, míg lágy masszát nem kapunk.
  3. Miután kész a grízünk, lezárjuk a hőt, s a tojássárgás keveréket beleöntjük nyomban, s jól elkavarjuk benne. Következik a felvert fehérje, ezt is beleforgatjuk, ezt óvatosan!
  4. Végül tányérba szedjük, s a karamellszósszal megcsurgatjuk a grízünk tetejét, s máris fogyaszthatjuk! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! Megéri kipróbálni - akár reggelire, akár egy fincsi leves mellé második fogásnak, akár vacsorára!

Karamellszósz

  1. Egy lábasban karamellizáljuk a cukrot - kisebb hőfokon -, ha elolvadt, szép a színe, rádobjuk a kisebb darabokra vagdosott, hideg vajat, megvárjuk, míg elolvad.
  2. Ezután ráöntjük a tejszínt, s addig kavargatjuk, amíg el nem olvad újra a cukor - ugyanis, amikor ráöntjük a tejszínt, a cukor megdermed, mely fel kell, hogy olvadjon újra.
  3. Ezután átöntjük egy hőálló pohárba vagy tálkába, s mehet a habos grízünk tetejére.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 32 371
elküldve: 5
receptkönyvben: 87
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
151 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karamellás tejbedara

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2018-03-13 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.03.12. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2018-03-11 20:08

Kedves Tivadar!
Nagyon szívesen, örülök, hogy elkészítetted, meg is osztottad véleményed, s annak különösen, hogy Nektek is ízlett! Bizony, nagyon fincsi így is! :) Váljék egészségetekre!

HTivadar
HTivadar Sun, 2018-03-11 11:24

Kedves Judyth!
Ezt készítettük el reggelire, nagyon finom lett, mindenkinek ízlett! Köszönjük szépen ezt a fincsiséget is, hogy megosztottad velünk! Biztosan többször lesz vendég nálunk! :)

606
tej 6 dl
búzadara 5 evőkanál
tojás 2 db
cukor 3 ek
vaníliás cukor 3 csomag
1 csipet
cukor 10 dkg
vaj 5 dkg
habtejszín 0.5 dl