Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeszeder gombóc mákruhában

Feketeszeder gombóc mákruhában
Feketeszeder gombóc mákruhában
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bőven termő feketeszeder is a kertem gyümölcse. Gondoltam, ha szilvát lehet tenni a gombócba, akkor szedret is. Nagyon jól sikerült, hírmondó sem maradt belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Melegen tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott burgonyát vágjuk nagyobb darabokra, sós vízben főzzük meg,
  2. szűrjük le, törjük össze, hagyjuk kihűlni.
  3. Ezután adjuk hozzá a lisztet, tojásfehérjét az egészet dolgozzuk egynemű tésztává.
  4. A szedret mossuk meg, szórjuk meg az 1 evőkanál porcukorral és a csipet fahéjjal. A tésztát belisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki félujjnyi vastagra, és vágjuk fel 8x8 cm-es négyzetekre.
  5. A közepükre tegyünk 2 szem szedret, majd fogjuk össze a négy sarkukat, mindegyiket gyúrjuk gombóccá.
  6. Sós vízben főzzük ki, miután leszűrtük, mindegyiket forgassuk bele a porcukros mákba.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 025
elküldve: 3
receptkönyvben: 214
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mákos-szedres burgonyagombóc, feketeszederrel töltött mákos gombóc

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ágota17
ágota17 Sun, 2012-08-12 21:39

Ma a szilvás gombóc mellett ilyet is készítettem, ki kellett próbálnom, mert nem tudtam elképzelni az ízeket, finooom! :)

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2012-08-14 20:14

Kedves ágota17!
Mondtam én, hogy ez egy remek csemege. Te elhitted és nem bántad meg.
Egészségedre!
Üdv: Marcsi

Erzsébet7o
Erzsébet7o Mon, 2011-09-12 14:48

Én a feketeszeder helyett meggyet tettem, mert sok meggybefőttem maradt, de mákkal még nem próbáltam, de az lesz a következő.

szarvasnehvali@t-online.hu
szarvasnehvali@t-online.hu Mon, 2011-09-12 14:46

Remek!!!!!!!! Nekem is sok szedrem termett, befőttnek, lekvárnak is tettem el, a frigóban is sok van. Akkor jöhet a gombóc. Köszi a receptet. Vaally

605
burgonya 80 dkg
finomliszt 20 dkg
tojásfehérje 1 db
porcukor 1 ek
fahéj 1 csipet
mák 15 dkg
porcukor 8 dkg
szeder 20 dkg
0 ízlés szerint