Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros gombóc és nudli

Lekváros gombóc és nudli
Lekváros gombóc és nudli
24 perc / előkészület: 20 perc főzés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szabad sok lisztet keverni a tésztához, mert akkor kemény nudlink, és gombócunk lesz (jajj annak, akit netalán fejbe találnánk vele...) Kemény lekvár azért szükséges, mert az tuti nem folyik ki belőle főzés közben. Miután kiszedtük  zsemlemorzsára a főtt tésztát, csak rázogassuk a tálunk fülét megfogva, így biztos nem törik össze! :-)))

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon finom, lágy tésztát kapunk!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az áttört burgonyát a zsírral, pici sóval és liszttel jól összegyúrjuk.
  2. A cipót elfelezzük, az egyiket nudlinak készítjük el.
  3. Hengereket sodrunk, majd felvagdossuk 2-3 cm-es nagyságúra.
  4. A  másik cipót szintén kinyújtjuk. Kb. 4x4-es kockákat vágunk, mindegyikbe kis darab lekvárt teszünk. Tenyerünkkel gombócokat formálunk.
  5. Olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, és kétfelé vesszük.
  6. Vizet forralunk, belerakosgatjuk a nudlikat, miután feljöttek a víz tetejére, zsemlemorzsára szedjük.
  7. Ugyanígy járunk el a gombócainkkal.
  8. Megporcukrozzuk tetszés szerint, és tálaljuk.Jó étvágyat!

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 30
össznézettség: 34 874
elküldve: 6
receptkönyvben: 284
elkészítve: 13/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
748 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyanudli, gombóc lekvárral töltve,nudli,lekváros gombóc,tojás nélküli nudli

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Béba_43
Béba_43 Sat, 2018-01-13 17:47

Feles sárgabarack is tökéletes (befőtt) nyáron friss barackkal. Isteni. Készítettem már fekete csokival. Gombócokba egy kocka csoki! Próbáljátok meg. Isteni! Eleve dupla adagot készítek!

Ollocska
Ollocska / Ollocska Mon, 2013-01-14 12:37

En ugy csinaltam nudlit eletemben eloszor, hogy nem raktam bele tojast meg se fordult a fejemben... imadtam... azota is ugy keszitem. :) dejo ma szerintem azt csinalok.

segítek
segítek Sat, 2011-10-29 00:59

Az eredeti gombóc recepthez nem szükséges tojás (csak bizonyos tapasztalat, illetve gyakorlat). Érdemes kipróbálni, mert egyesek szerint sokkal finomabb, mint a tojásos változat...

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2011-10-29 09:16

Igen igazad van,ezért nem használtam én sem.A tojás keményítené,nem lenne elég könnyű a tészta.

527
burgonya 6 db
disznózsír 1 ek
finomliszt 20 dkg
1 csipet
lekvár/ dzsem 10 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
porcukor 3 ek