Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő-torta Szikra konyhájából

Feketeerdő-torta Szikra konyhájából
Feketeerdő-torta Szikra konyhájából
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretek sütni, és mivel imádom a Feketeerdő-tortát, így gondoltam én is megpróbálkozom vele :)

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes töltelékhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 5 tojásból sütünk egy kerek piskótát, amit 2 lappá vágunk. Vághatjuk 3-ba is, ha szépen feljött a piskóta.
  2. A meggylét a pudinggal és a cukorral sűrű krémmé főzzük, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a meggyet.
  3. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük.
  4. A tésztára kenjük a meggyes krémet, erre a tejszínhab kerül. Így töltjük meg két sorban a tortát.
  5. Felső lapját, oldalát is tejszínhabbal vonjuk be.
  6. Tetejét megszórjuk csokoládéforgáccsal, körbedíszítjük meggyszemekkel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 942
elküldve: 6
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Szikra

Mióta szakács: 2010.09.12.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

meggyes csokitorta, meggykrémes-pudingos csokitorta, csokiforgácsos meggyes csokoládétorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

555
tojás 5 db
cukor 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 késhegynyi
meggylé 3 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
meggybefőtt 350 g
cukor 6 dkg
növényi habtejszín 6 dl
cukor 2 ek
csokoládéforgács 1 ek
habtejszín 4 dl
meggy 3 dkg