Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő-torta Horandrától

Feketeerdő-torta Horandrától
Feketeerdő-torta Horandrától
110 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a pudingos tejszínkrémet, így jött az ötlet, hogy így készítek tortát, nagyon jól sikerült!:)

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A gyümölcsréteghez és a díszítéshez

ajánlat

Házi meggylekvárral a legfinomabb, úgy is készíthetjük, hogy a meggyet előre rumba áztatjuk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a csipet sóval hűtőbe tesszük. Összedolgozzuk a tojássárgákat a porcukorral, a vízzel, hozzátesszük a többi hozzávaló, jól összekeverjük, a legvégén jön bele a jól felvert tojásfehérje.
  2. A 26 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, eligazítjuk, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük. Nem lesz nagyon magas, de a töltelék majd jól magasítja, persze, aki nagyon magas tortát szeretne, süthet 2 ilyen piskótát is!
  3. Elkészítjük a krémet. A pudingot az utasítás szerint megfőzzük a 4 dl tejjel, így sűrűbb lesz, a kakaóport is az elején hozzáadjuk, azzal főzzük meg. Azért nem csokis pudingport használok, mert nekem így sokkal csokisabb és finomabb. Megvárjuk, míg kihűl. Felverjük a tejszínt, majd ha kihűlt a puding, összekeverjük robotgéppel.
  4. A meggylekvárt a rummal kicsit összemelegítjük.
  5. Felverjük a maradék 5 dl tejszínhabot is.
  6. Következik az összeállítás: a piskótát félbevágjuk, az aljára kenünk a rumos meggylekvárból, majd rárétegezzük a krém 3/4 részét, ezután kirakjuk meggyel ( vagy meggybefőttel), majd rárakjuk a piskóta másik felét.
  7. A maradék krémből kenünk a torta oldalára és tetejére, ezután elkészítjük a tortabevonót a torta tetejére: gőz fölött felolvasztjuk a tortabevonót, ráöntjük a tortára, kezünkbe vesszük a tálcát, és le-föl mozgatva csurgatjuk le a mázat, nem kenjük késsel, hanem az egész tortát forgatjuk óvatosan. Megvárjuk, míg megdermed a máz.
  8. Ezután a torta oldalát bekenjük tejszínhabbal, majd habzsákból kis halmokat nyomunk a tetejére. A halmok elé meggyszemeket teszünk, majd a torta tetejét és oldalát megszórjuk csokidarával vagy csokiforgáccsal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 391
elküldve: 3
receptkönyvben: 35
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Horandra

Mióta szakács: 2013.07.31.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Sió receptverseny
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes meggytorta, csokis meggyes torta, csokitorta meggybefőttel tejszínesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1489
tojás 6 db
cukor 30 dkg
finomliszt 20 dkg
víz 6 evőkanál
sütőpor 1 csomag
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 3 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
cukor 3 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 3 csapott ek
habtejszín 5 dl
meggy 500 g
meggylekvár 300 g
rum 10 ek
habtejszín 5 dl
csokoládéforgács 10 dkg
tortabevonó 20 dkg
napraforgó olaj 3 ek