Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő-torta Eszterke konyhájából

Feketeerdő-torta Eszterke konyhájából
Feketeerdő-torta Eszterke konyhájából
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta a család nagy kedvence. Egyszerű az elkészítése.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A töltelékhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét elkezdjük habbá verni. Amikor kezd kifehéredni, akkor adjuk hozzá a cukrot.
  2. Ha kész a hab hozzákeverjük géppel a tojássárgáját, majd utána fakanállal a sütőporos, kakaóporral elkevert lisztet.
  3. Kivajazott, kilisztezett 26 cm-es átmérőjű, 7, 3 cm-es magasságú tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 50 perc alatt megsütjük. Ha kész, lelisztezzük a tetejét és egy tálcára fordítjuk, majd levesszük róla a sütőformát. Hagyjuk kihűlni.
  4. Elkészítjük a tölteléket. A meggyet a cukorral, fahéjjal és vízzel összeforraljuk, és pudingporral besűrítjük. Hagyjuk hűlni.
  5. A kihűlt tortát 3 részre vágjuk.
  6. 6 dl Hulalát habbá verünk.
  7. A torta alsó lapját elkezdjük habzsákkal csíkozni. Egy csík tejszín, egy csík meggyes töltelék, arra ügyeljünk, hogy a szélére is tejszín kerüljön, mert különben kifolyhat.
  8. Rátesszük a lapot. 180 fokot fordítunk a tortán, és kezdjük csíkozni. A maradék tejszínbe belekeverjük a kakaóport. Egy sor kakaós krém, egy sor meggyes töltelék, majd rátesszük a lapot. Körbekenjük az oldalát és a tetejét is tejszínnel, majd rárakjuk az oldalára a rolettit. Átkötjük szalaggal.
  9. Habzsákból tuffokat nyomunk a tetejére (16 db), majd felolvasztjuk gőz fölött az ét bevonót. Kikenünk vele szilikonos bonbonformát, és hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, lehúzzuk róla a formát, és ezekbe töltjük a tejszínt, és meggyet teszünk a tetejére. A maradék csokit rákenjük egy írásvetítő fóliára, ha kicsit behúzott, akkor tortafésűvel csíkokat húzunk rá srégen, majd összehajtjuk félkörré, és hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, ezeket tesszük a tortára díszítésnek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 920
elküldve: 2
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Eszterke

Mióta szakács: 2013.10.29.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
receptverseny: Hulala receptverseny
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

meggyes-tejszínes torta, kakaós-meggyes torta, kakaós torta meggyes és tejszínes krémmel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

erikaanyu
erikaanyu Thu, 2013-11-28 17:49

Ez egy igazán guszta torta!december 10.én lányom 17.szülinapjára elkészítem. Nagyon fog örülni neki.

762
tojás 10 db
cukor 25 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 30 g
finomliszt 30 dkg
növényi habtejszín 1 l
meggy 15 dkg
cukor 10 dkg
fahéj 3 kávéskanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
víz 2 dl
cukrozatlan kakaópor 2 púpozott ek
roletti 70 db
csokoládé 20 dkg
meggy 3 dkg
növényi habtejszín 4 dl