r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Eszterke konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta Eszterke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 762 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 9128 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 258 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 762 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    184.8 g

Zsír

  • Összesen
    443.7 g
  • Telített zsírsav
    363 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8016.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    1386 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    588 mg
  • Foszfor
    3135 mg
  • Nátrium
    2583 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1107.7 g
  • Cukor
    518 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    750.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    882 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    1467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1299 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2700 micro
Összesen 9128 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 258 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét elkezdjük habbá verni. Amikor kezd kifehéredni, akkor adjuk hozzá a cukrot.
  2. Ha kész a hab hozzákeverjük géppel a tojássárgáját, majd utána fakanállal a sütőporos, kakaóporral elkevert lisztet.
  3. Kivajazott, kilisztezett 26 cm-es átmérőjű, 7, 3 cm-es magasságú tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 50 perc alatt megsütjük. Ha kész, lelisztezzük a tetejét és egy tálcára fordítjuk, majd levesszük róla a sütőformát. Hagyjuk kihűlni.
  4. Elkészítjük a tölteléket. A meggyet a cukorral, fahéjjal és vízzel összeforraljuk, és pudingporral besűrítjük. Hagyjuk hűlni.
  5. A kihűlt tortát 3 részre vágjuk.
  6. 6 dl Hulalát habbá verünk.
  7. A torta alsó lapját elkezdjük habzsákkal csíkozni. Egy csík tejszín, egy csík meggyes töltelék, arra ügyeljünk, hogy a szélére is tejszín kerüljön, mert különben kifolyhat.
  8. Rátesszük a lapot. 180 fokot fordítunk a tortán, és kezdjük csíkozni. A maradék tejszínbe belekeverjük a kakaóport. Egy sor kakaós krém, egy sor meggyes töltelék, majd rátesszük a lapot. Körbekenjük az oldalát és a tetejét is tejszínnel, majd rárakjuk az oldalára a rolettit. Átkötjük szalaggal.
  9. Habzsákból tuffokat nyomunk a tetejére (16 db), majd felolvasztjuk gőz fölött az ét bevonót. Kikenünk vele szilikonos bonbonformát, és hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, lehúzzuk róla a formát, és ezekbe töltjük a tejszínt, és meggyet teszünk a tetejére. A maradék csokit rákenjük egy írásvetítő fóliára, ha kicsit behúzott, akkor tortafésűvel csíkokat húzunk rá srégen, majd összehajtjuk félkörré, és hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, ezeket tesszük a tortára díszítésnek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7476
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 04.

Receptkategóriák

Ez a torta a család nagy kedvence. Egyszerű az elkészítése.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek