r
Nosalty Logó

Feketeerdő-szelet Valeszka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Valeszka
Feketeerdő-szelet Valeszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 5472 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1399.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.2 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    471 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 1369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    286.7 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5599.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1306 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    2337 mg
  • Nátrium
    1525 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    656.9 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1910 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    1062 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1884 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1757 micro
Összesen 5472 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. Majd a tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgájához lassan hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet, az olajat és a vizet, majd a kakaót.
  4. Végül a tejet és a tojások fehér habját. Óvatosan összeforgatjuk, ne törjük.
  5. Egy 25*30 cm tepsibe simítjuk. Majd 180 fokon tűpróbáig megsütjük. Majd mikor kihűlt, 3 részre vágjuk.

Krém

  1. A meggylében elkeverjük a pudingporokat, a cukorral. Majd felfőzzük.
  2. Mikor már langyos, kihabosítjuk a vajjal.
  3. A tejszínt habbá verjük.
  4. Mikor kihűlt a piskóta, az alsó lapra rákenünk a krémből, erre rátesszük a másik lapot, majd tejszínnel megkenjük, rátesszük a harmadik lapot.
  5. Az utolsó lapra is habtejszínből teszünk. Tetejére még tehetünk 1-1 szem meggyet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25*30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2684
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Valeszka 4 recept

Ünnepekre mindig elkészítem a férjem kedvenc süteményét. Húsvétkor sem hiányozhat az asztalról. A Feketeerdő-szelet. :-)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!