Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus feketeerdő torta Tusmustól

Klasszikus feketeerdő torta Tusmustól
Klasszikus feketeerdő torta Tusmustól
100 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát kimondottan a HAAS nyereményjátékra sütöttem. Egy igazi klasszikus, amit a család nagyon szeret! Leírása picit bonyolult, de elkészíteni fele ennyire sem nehéz!

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A töltelékhez

A habhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet és kakaóport.
  2. Az egészet óvatosan elkeverjük, majd kerek torta formába simítjuk, és 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Formából kiborítjuk, és így fejjel lefelé hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk.
  3. A meggytöltelékhez a meggyet összeturmixoljuk, vagy nagyon apróra vágjuk, a befőtt levével és a cukorral valamint a fahéjjal felforraljuk. Ha felforrt, tűzről levesszük.
  4. Külön edényben a zselatint egy pici vízbe beáztatjuk, ha megdagadt, felmelegítjük (nem forraljuk!), és az egészet a forró meggyhez adjuk. Időnként megkeverve hagyjuk teljesen kihűlni, ez idő alatt meg is keményedik.
  5. A két ek zselatint is leöntjük pici vízzel, majd ha megdagadt, felmelegítjük.
  6. A tejszínhabhoz az egész tejszínt kemény habbá verjük (én nem tettem bele cukrot, mert cukrozott habalapom volt). 5 ek-lal kiveszünk belőle, a többit a zselatin nagy részével összekeverjük. A félretett tejszínt összekeverjük a kakaóval és a maradék zselatinnal, majd megtöltjük a tortát.
  7. Alsó lap közepére nyomunk egy rész sima fehér tejszínt tömör kör alakban, mellé egy sor meggytöltelék kerül szintén kör alakban, a szélére pedig kakaós tejszínt nyomunk körbe. Erre jön a következő lap. A sorrend változik: kakaós tejszín bentre, mellé ugyanúgy meggytöltelék, kívülre sima tejszín. (Ebbe a két lapba arányosan osszuk szét a kakaós tejszínt valamint a meggytölteléket, erre már nem lesz szükségünk.) Rákerül a 3. lap, és az egészet bevonjuk sima tejszínnel. 
  8. A torta oldalát "bepanírozzuk" tortadarával. Tetejére tejszínből annyi rózsát nyomunk, ahány szeletet szeretnénk, minden rózsa tetejére pedig 1-1 meggy szemet ültetünk, és kevés tortadarával a torta tetejét is megszórjuk.
  9. Megjegyzés: pluszba számoljunk kb. 1 óra hűlési idővel is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 81 926
elküldve: 24
receptkönyvben: 195
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tusmus88

Mióta szakács: 2012.11.08.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: közepes
szezon: ősz
kategória: torta
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hagyományos feketeerdő torta, tejszínes meggytorta, kakaós torta tejszínes meggytöltelékkel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

258
tojás 5 db
cukor 6 ek
finomliszt 4 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
meggybefőtt 250 g
cukor 15 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
zselatin 1 ek
habtejszín 400 ml
zselatin 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
meggy 10 dkg
csokoládédara 4 ek