r
Nosalty Logó

Feketeerdei meggytorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pauló Ági
Feketeerdei meggytorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A kakaólaphoz

A kenéshez

A meggyzseléhez

A krémhez

Összesen 570 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A kakaólaphoz

A kenéshez

A meggyzseléhez

A krémhez

Összesen 5688 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A kakaólaphoz

A kenéshez

A meggyzseléhez

A krémhez

Összesen 252 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 570 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    299.5 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6165.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1850 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    2313 mg
  • Nátrium
    1566 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    702.2 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2580 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 5688 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 252 Kcal

Hozzávalók

A kakaólaphoz

A kenéshez

A meggyzseléhez

A krémhez

Elkészítés

A kakaólaphoz

  1. A porcukrot, a vajat, és a tojást habosra keverjük, majd folytonos keverés mellett belerakjuk a kakaóport. A jól kikevert tésztába beleöntjük a tejet, és a rumot, beleszórjuk a zsemlemorzsát és a sütőporos lisztet, összekeverjük. Kivajazott, lisztezett tortaformában közepes hőmérsékleten sütjük.
  2. Elkészítjük a meggyzselét. Kis lábasba 1-2 ek. lisztet teszünk, és ráöntünk egy kevés meggylevet, csomómentesen elkeverjük, majd az összes meggylevet a befőttről hozzáöntjük. Feltesszük főzni, addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd a meggyszemeket is hozzáadjuk, és így is rövid ideig főzzük. Hidegre ki kell hűteni.
  3. 5 dkg cukrot 4 ek. vízzel, 15 ml rumaromával felfőzzük, hűlni hagyjuk.
  4. Ha a torta is kihűlt, felverjük a tejszínhabot a 3 cs. vaníliás cukorral, és a habfixálókkal.
  5. A tortát kettévágjuk, meglocsoljuk a cukrosziruppal mindkét oldalát. Megkenjük a tejszínhab 3/4 részével, és rárakjuk a meggyzselét is (10-12 szem meggyet félreteszünk belőle), összefordítjuk a tortát. A megmaradt habbal körbekenjük és megkenjük a tetejét. Csokireszelékkel és a félretett meggyszemekkel, habkinyomó zsákkal a szélét díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11151
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Feketeerdei meggytorta
Pauló Ági 5 recept

A kislányom minden szülinapjára ezt a tortát kéri. Nagyon ízletes, könnyű édesség. A család nagy kedvence. A barbie kép úgy készült, hogy kinyomtattuk és lelamináltuk, körbevégtam a forma szerint, egy kis habot tettem alá, arra ment a kép és a szélét habbal fedtem be. A hátránya, hogy evés előtt le kell szedni a képet.

Hozzászólások

Böbci

Kedves Ági,el?ször is boldog névnapot neked. Nagyon szép a tortád,azt szeretném megkérdezni t?led,hogy a képet cukrászdában lehet beszerezni?Ostyából van vagy valami másból és megközelít?leg az ára is érdekelne,ha nem vagyok indiszkrét. Köszönöm Böbci :-)

Pauló Ági

Köszönöm:-) A kép nyomtatott papírból van, leírtam a story résznél.

takacsne

A "story"-ban választ kapsz kérdésedre.

Edi

De attól függetlenül lehet ilyen képet ostyából rendelni cukrászdából, akármilyen képet rátesznek.

Böbci

:-) annyira tetszett,hogy a story rész fölött teljesen elsiklottam.......bocsi. üdv. Böbci

Pauló Ági

semmi gond:-))

Zsaber

A képet a tetejére cukrászdában lehet kapni és kb. 600-800 ft-ba kerül. Ráteszed a tortára, leöntöd színtelen zselével és dermedés után lehet fogyasztani.

Hozzávalók

A kakaólaphoz

A kenéshez

A meggyzseléhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?