r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta fahéjas meggyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta fahéjas meggyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tortalaphoz

A töltelékhez és a díszítéshez

Összesen 432 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tortalaphoz

A töltelékhez és a díszítéshez

Összesen 3452 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tortalaphoz

A töltelékhez és a díszítéshez

Összesen 215 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 432 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    170.4 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1094 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4697.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    755 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    1996 mg
  • Nátrium
    1222 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.6 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    875 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1528 micro
Összesen 3452 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A töltelékhez és a díszítéshez

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. Tortalap elkészítése: A torta tésztájának elkészítéséhez szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk az előbb kikevert masszával.
  2. A lisztet és a kakaóport átszitáljuk, majd sütőporral összekeverjük és hozzáadjuk a tésztához.
  3. Sütőpapírral kibélelünk egy kerek tortaformát, és a piskótatésztát beleöntjük, amit előmelegített sütőben 25 percig sütünk. A kihűlt tésztát 3 részre vágjuk.
  4. Töltelék: 12 db meggyet félreteszünk a díszítéshez. A meggyet lecsöpögtetjük, kimagvazzuk, megszórjuk egy kis fahéjjal.
  5. A vaníliás pudingot a meggy levében megfőzzük. A tejszínhabot jó keményre felverjük (nem szoktam beletenni porcukrot, de aki édesszájú, tetszés szerint lehet).
  6. Az alsó -már kihűlt- tortalapra a (kihűlt) pudingot, majd a felvert tejszínhab egy részét rákenjük, majd a fele adag meggyszemeket ráhelyezzük. Óvatosan rátesszük a következő lapot, erre kerül a maradék puding és a tejszínhab egy része és a maradék meggy. Ráhelyezzük az utolsó tortalapot.
  7. Az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal. (Én egy nagy késsel szoktam szépen elsimítani.) Megszórjuk csokireszelékkel. (Keserű csokit nagy lyukú reszelőn lereszelek.) A tetejét körbe kirakjuk meggyel, és közé tejszínhabot nyomunk formázva. (Nylon zacskóba tejszínhabot teszek, jól a végébe nyomdosom, a zacskó végét ollóval kivágom, nem kell nagy lyuk, és ezzel nyomom a formákat.)
  8. Az elkészített tortát legalább fél napra hűtőbe tesszük, ekkor érnek össze igazán az ízek. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4496
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 29.

Receptkategóriák

Ez a süti biztosan jól fog sikerülni. Mindent úgy írtam le, ahogy el kell készíteni. Senkinek nem fog gondot okozni! Próbáljátok ki nyugodtan!

Hozzávalók

A tortalaphoz

A töltelékhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?